dimarts, 9 de maig de 2017

ELS NOSTRES COMERCIANTS, RECICLEN CORRECTAMENT!

Un 79% dels establiments comercials de la vila separa correctament les deixalles

És la principal dada de la campanya informativa sobre prevenció i foment del reciclatge als grans generadors de residus

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental ha visitat 94 establiments de Palau-solità i Plegamans en el marc de la "Campanya informativa sobre la prevenció i foment del reciclatge als grans generadors de residus durant l'any 2016". La intenció ha estat informar de com millorar la recollida selectiva i ajudar a aconseguir els objectius de separació. Del total d'establiments visitats, gairebé el 79% separa correctament les deixalles, mentre que la resta ho fa però amb alguns errors. Dins de la campanya, a la vila, es van repartir també 27 contenidors de vidre, d'envasos i d'orgànica, de diferents capacitats.

D'altra banda, cal destacar que segons el mateix estudi, un 67,02% dels establiments consultats eren bars o restaurants i el 28,72% eren comerços.

La regidora de Medi Natural i Gestió Ambiental i el Regidor de Comerç, Luisa Fernández i Jaume Oliveras, s'han mostrat molt satisfets de la resposta dels comerciants en aquesta campanya, sobretot per l'alt nivell de separació de deixalles: "Gairebé el 79% dels nostres bars, restaurants i comerços en general separen de manera correcta les seves escombraries. Per això, els felicitem. Tot i els resultats positius treballarem, conjuntament amb el Consorci per a la Gestió de Residus per poder-lo millorar els propers anys".

A la comarca

La campanya s'ha fet als municipis més petits del Vallès Occidental, visitant un total de 429 establiments comercials i de restauració a Castellar del Vallès, Gallifa, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Sant Llorenç Savall, Sentmenat, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls. La majoria d'establiments que s'han visitat són bars-restaurants amb un 60,37%, seguits de comerços d'alimentació amb un 34,73%. També s'han visitat càterings, residències i escoles amb cuina. Després de les visites fetes per les informadores, un 66,24% separa correctament, un 28,21% separa amb errors i un 5,56% separa malament.

Gràcies a aquesta acció, s'han repartit 439 contenidors de les diferents fraccions als establiments comercials i bars-restaurants d'aquests municipis per facilitar el reciclatge. Aquesta actuació s'ha fet amb el suport i el finançament de les empreses ECOEMBES i ECOVIDRIO en el marc de les accions de sensibilització que porten a terme.

Fases

La campanya es va estructurar en una primera fase de primeres visites informatives als establiments, el repartiment dels cubells sol·licitats i una segona fase de segones visites a aquells establiments que s'havien adherit a la campanya.

La primera visita tenia l'objectiu de presentació de la campanya i d'informació per millorar la separació als establiments. També s'oferia la possibilitat de demanar gratuïtament uns cubells de vidre, envasos i orgànica i es recollien algunes dades de generació de residus i de la gestió dels residus a l'establiment amb l'ajuda de l'aplicació informàtica dissenyada i creada específicament per la campanya.

Posteriorment es va realitzar la segona visita a aquells establiments que s'havien adherit a la campanya amb l'objectiu de avaluar i reconèixer una correcta separació en el seu establiment fent entrega d'un adhesiu amb el lema "En aquest establiment, separem bé".

Aquesta actuació als petits municipis de la comarca s'emmarca en la voluntat d'impulsar una millora en la separació i el reciclatge que actualment es troben estancats al Vallès Occidental. Una de les línies estratègiques per tal de millorar els resultats és impulsar la separació i el reciclatge en els grans productors/generadors de residus dins els municipis. I és que entre un 20 i un 30 per cent dels residus municipals es produeixen en establiments del municipi del que s'anomena grans generadors: comerços, restaurants, establiments de càtering, hotels.


Virus-free. www.avast.com