dijous, 11 de maig del 2017

SEGUIM APROPANT I APOSTANT PER L'ASSESSORAMENT I LA INTERMEDIACIÓ PELS DEUTES SOBRE L'HABITATGE!

Palau-solità i Plegamans es podrà beneficiar d'un Punt d'Intermediació de Deutes de l'Habitatge

 

L'objectiu és evitar la pèrdua de l'habitatge principal fent mediació amb les entitats financeres

 

Palau-solità i Plegamans, Polinyà i Santa Perpètua de Mogoda es podran beneficiar del nou Servei d'Intermediació en Deutes de l'Habitatge (SIDH) que la Diputació de Barcelona ha obert a Santa Perpètua. Aquest servei té com a objectiu intervenir amb les entitats financeres per evitar la pèrdua de l'habitatge principal i prevenir situacions d'emergència d'habitatges i de risc d'exclusió residencial amb la mediació amb les entitats.

 

El SIDH funciona a Santa Perpètua des del passat mes d'abril i s'ubica a la segona planta de l'Ajuntament. La Diputació està desplegant per totes les comarques de Barcelona, fruit de la coordinació amb Ofideute, el servei de mediació hipotecària de la Generalitat de Catalunya.

 

El regidor de Serveis Socials de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, Jaume Oliveras, ha recordat que l'objectiu del SIDH "és augmentar i estendre els punts d'atenció a les famílies que tenen problemes per afrontar els deutes hipotecaris o de pagament de lloguer, així com establir una acció coordinada i un model i circuit únics de mediació".

 

De la seva banda, el regidor d'Habitatge, Miquel Rovira, ha assenyalat que "el servei és una eina per actuar de manera ràpida i urgent davant problemàtiques en l'àmbit de l'habitatge, que són un dels senyals d'alarma dels sectors més desfavorits de la societat".

 

El SIDH és de cobertura municipal i també s'hi pot accedir a través de l'Oficina Comarcal d'Habitatge del Vallès Occidental. Les persones afectades que s'adrecin als Serveis Socials o a les oficines de consum amb aquest tipus de problemàtica seran derivades al SIDH de Santa Perpètua o a les oficines locals d'habitatge.

 

El servei està en funcionament en 37 municipis de la demarcació de Barcelona, i des del 2013 ha permès oferir assessorament jurídic i intermediació amb els bancs per negociar endeutaments hipotecaris a més de 4.200 famílies.

 

La inauguració es va fer a Santa Perpètua amb la presència de Meritxell Borràs, consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat de Catalunya; Josep Ramon Mut, diputat d'Urbanisme i Habitatge de la Diputació, Isabel Garcia, alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, i Eulàlia Barros , representant del Col·legi d'Advocats de Sabadell.

 


Virus-free. www.avast.com