dijous, 20 de desembre del 2018

AL·LEGACIONS ALS PRESSUPOSTOS MUNICIPALS DEL 2019 I SOLIDARITAT AMB ELS PRESOS POLÍTICS

Us reprodueixo a continuació la nota de premsa emesa des del nostre Grup municipal:

 

 

El govern socialista i Ganemos amb el suport de Ciutadans retarda la celebració d'un Ple municipal en solidaritat amb els presos polítics en vaga de fam i vol combatre amb arguments tècnics els incompliments dels seus propis compromisos políticss

 

El Grup municipal de PDECAT – DEMÒCRATES va presentar ahir, en temps i forma, Al·legacions als Pressupostos Municipals pel 2019 que es van aprovar inicialment en el Ple ordinari del passat mes de novembre. Com ja va denunciar el portaveu del Grup, Jaume Oliveras, es tracta de fer cumplir els compromisos polítics més remarcables continguts en el Pla d'Acció de Govern subscrit a principis del mandat. Qüestions com les relacionades amb la nova Biblioteca, que venen avalades pel Programa Funcional de la Biblioteca, aprovat per unanimitat del ple de juliol de 2016 i una moció del passat mes de juny, en la que l'Ajuntament es comprometia a crear una plaça de tècnic auxiliar de biblioteca i contractar a una persona per a l'any 2019, així com anar incrementant les partides per al nou equipament, obliguen a PDECAT – DEMÒCRATES a formular al·legacions a uns pressupostos que res preveuen al respecte. També la creació, per compromís polític i per obligació legal, de l'anomenada Finestreta Única empresarial, FUE. La finalització en l'elaboració del projecte integral de l'Avinguda Catalunya per convertir-la en un veritable eix urbà i comercial de la vila. La reducció de partides en contractacions externes per organitzar les fires i mercats del poble que, contràriament als compromisos adquirits de reducció, es veuen alarmantment augmentades. O la redacció definitiva d'un Pla d'Habitatge Social que consolidi la feina iniciada des de l'Àrea de serveis Socials l'any 2017 amb l'estudi de vulnerabilitat social vinculada a l'habitatge.

 

PDECAT – DEMÒCRATES no pretén provocar la celebració d'un ple extraordinari que resolgui aquestes al·legacions. Es poden resoldre sense més en el ple ordinari del mes de gener. Si es convoqués de forma urgent, respondria únicament a les necessitats del Govern municipal i els seus companys del 155 de poder disposar ja durant el mes de gener dels diners necessaris per a la seva ja tradicional política d'aparador prèvia a les inminents eleccions municipals.

 

Finalment, els Grups municipals del PDECAT – DEMÒCRATES, ERC, ICV i la CUP, van sol·licitar en data 9 de desembre la celebració d'un Ple extraordinari monogràfic en solidaritat als presos polítics en vaga de fam i per denunciar les injustícies d'un Tribunal Constitucional que, amb la no tramitació dels recursos d'empara presentats pels presos polítics, només pretén evitar que aquests acudeixin a la Justícia europea. El Grup del PDECAT – DEMÒCRATES reitera la necessitat de celebrar un ple monogràfic que no barregi altres qüestions en el seu ordre del dia, estiguin els presos polítics en vaga de fam o ja l'hagin abandonada. L'Alcaldessa i els grups del 155 estan intentant allargar com sigui la convocatòria d'aquest ple d'una forma injustificada a l'espera de que, o bé algú es faci enrere, o que els tant esperats per ells incidents durant la jornada del 21 de desembre, faci que els subscriptors de la moció desisteixin. PDECAT – DEMÒCRATES no cedirà a cap pressió en cap sentit. Segueix esperant que el nostre municipi sigui un més dels molts que ja s'han pronunciat en contra de l'esprit venjatiu i opressor dels tribunals espanyols que no respecten ni els drets humans més elementals. Com tampoc permetrà que en un sol ple es pretenguin barrejar presos polítics i pressupostos municipals.

 

 

 

Grup Municipal del PDECAT – DEMÒCRATES

 


Libre de virus. www.avast.com