dimarts, 18 de desembre del 2018

ORGULLOSOS DE LA FEINA FETA I MOLT IL·LUSIONATS PEL FUTUR!

Convergència i Unió, d'una forma gairebé ininterrumpuda ha anat celebrant, any rere any i durant la setmana anterior al dia de Nadal, una trobada amb el que abans eren militants, ara associats, voluntaris, com també simpatitzants dels partits que han integrat la coalició o federació de dos partits. això ha estat així des de 1979. Aquesta legislatura la vam començar també com a Convergència i Unió. Però, al cap de ben poques setmanes de les eleccions, vam ser molts (la majoria) els militants d'Unió que vam fugir d'un partit que havia renunciat als seus postulats ideològics de base pel que fa a les reivindicacions nacionals de Catalunya. I al cap d'un any, va ser Convergència qui es va disoldre per fundar un partit nou com el PDECAT. A l'Ajuntament això es va traduir també en el canvi de denominació del Grup municipal, passant a ser el Grup municipal de PDECAT - DEMÒCRATES. En tot cas però, entenc que, a diferència del que ha passat en una gran part, per no dir la majoria dels pobles catalans, les relacions entre ambdues formacions ha estat exemplar. tant, entre Convergència Democràtica i Unió Democràtica, com entre PDECAT i Demòcrates de Catalunya.
 
Crec que podem presumir d'haver portat les relacions entre ambdues formacions, d'una forma molt correcte, dialogada, respectuosa i digna, malgrat les diferències existents a nivell de país. L'any passat vam assistir al definitiu distanciament entre ambdós partits, arribant fins i tot a presentar-se de forma separada i en diferents confluències ideològiques a les eleccions il·legals, il·legítimes i imposades del 21 de desembre de 2017. actualment, també cadascuna d'aquestes formacions ha optat per estratègies ben diferenciades de cara al futur. Però, res de tot això, i ho vull agraïr d'una forma molt sincera, ha afectat per res del món al nostre funcionament com a Grup municipal ni en les relacions estrictes de partit. Tots érem i seguim essent independentistes. Tots ens estimàvem i seguim estimant el nostre poble. Uns defensem l'unitat independentista i la transversalitat ideològica sota uns paràmetres, i els altres també ho defensem, però seguint altres dinàmiques. Tots ho fem sota el més respectuós dels plantejaments i enfocaments de futur. I ahir, on simbòlicament es tancava una etapa (una grandíssima etapa) ahir seguíem allà. Amb la mateixa concòrdia, respecte i amistat de sempre.
 
Nosaltres, com a Grup municipal, sí que des de la desaparició de la federació d'ambdós partits com a tal, ens hem limitat a defensar, cumplir i fer cumplir, el Programa electoral sota el que ens vam presentar pel maig de 2015 i com a Convergència i Unió a les eleccions municipals. I havent entrat a Govern per decisió de l'assemblea conjunta, hem defensat i així ho farem fins al proper mes de maig de 2019, el compliment del Pla d'acció de Govern en el seu dia subscrit amb el PSC. A l'obtubre de 2017, després de l'actitud de l'alcaldessa i els seus companys socialistes vers el referèndum del dia 1 d'octubre, vam tornar a convocar l'assemblea conjunta. Vam decidir, gairebé per unanimitat, sortir del Govern. Però, crec que podem presumir d'una exquisida coerència en relació als nostres compromisos, tant pel que fa al programa electoral com pel que es refereix a mirar de fer cumplir des de l'oposició el referit Pla de Govern.
 
ahir, a can Cortès, tancàvem simbòlicament aquesta gran etapa d'èxits i treball del que ha estat Convergència i Unió i PDECAT  - DEMÒCRATES al nostre poble. Jo, al menys, n'estic molt però que molt orgullós. Grandiosa i inmensa gratitud vaig sentir quan la Laura Navarro em va adreçar unes paraules que mai oblidaré i que van ser ratificades per tots els que ens van acompanyar a l'acte.
 
Jo, fent el meu particular pas al costat, penso que contribueixo d'una forma efectiva a aquest esprit de renovació i regeneració que tanta falta fa a la política d'avui.
 
 ara, Demòcrates segueix ben implicada en el procés de les Primàries Republicanes. El PDECAT va renunciar a presentar-se a les properes eleccions municipals, donada l'existència d'un nombrós grup de persones extraordinàriament transversal, renovat, participatiu i divers que, sota la denominació de Junts per Palau-solità i Plegamans, cercava també l'unitat independentista amb un projecte de poble molt ben treballat des de fa ja més de dos anys. La Laura ha estat l'escollida per liderar aquest grandiós projecte de poble que, com el President Puigdemont va manifestar en la visita que li vam fer a Waterloo el passat mes de setembre, "Tireu endavant amb aquesta proposta. Feu que sigui el més semblant possible a la realitat del vostre municipi. Si ho feu així i amb una persona com la Laura Navarro al capdavant, teniu l'èxit garantit"!
 
Com he dit en d'altres ocasions, jo em sumo a donar el meu màxim suport a aquesta engrescadora proposta de Junts per Palau. faré costat en tot el que calgui i necessiti, a la Laura. Però, m'aparto de la Política activa municipal, sabent que això és el millor pel poble i la necessària renovació i regeneració política. com li vaig dir ahir: "Cal no oblidar mai els principis que he intentat aplicar des del primer moment: Humilitat, generositat, valentia i persistència"!
 
Amb tot, cal també que se senti hereva de l'enorme feina transformadora dels que l'hem precedit a l'Ajuntament. Dels que van crear les dues escoles bressol al poble. Dels que van portar l'aigua del Ter i el gas natural. Dels que van restaurar el Castell, can Cortès, can Falguera, la masia de l'Hostal del Fum i van fer aquell gran parc ecològic procedent d'un cremador d'escombraries. Dels que van salvar els jardins i la torre de la Casa Folch de l'especulació urbanístico-política. Dels que van implantar el Porta a Porta en la recollida orgànica i del rebuig. Dels que van refer l'edifici de l'Ajuntament. Dels que van construir un nou edifici per a Serveis Socials. Dels que van crear Ràdio Palau i l'Escola municipal de Música. Dels que van vianantitzar el centre de la vila, van ordenar la Rambla Pere Pou i d'Isaac Peral. Els que van fer la Ronda Verda. Els que van implantar el transport públic urbà i van potenciar l'interurbà. Els del primer skateparc. Els que van obrir l'espai jove l'Escorxador i van posar en marxa el sistema de cogestió amb els joves. Els que van enterrar més de dos milions i mig d'euros per canalitzar els claveguerams d'Arquitecte Falguera i Diagonal cap a la Riera. Els de la nova comissaria de la Policia local.... I paro aquí només per no allargar-me i perquè serveixi només d'exemple. Però, tampoc oblidem que, aquests, són també els que hauran fet possible que en ben poc temps, aquest poble disposi d'una vegada d'una Biblioteca municipal com Déu mana! Sense la nostra intervenció, ja us asseguro jo que la biblioteca no seria una realitat hores d'ara irrevocable, com sí va passar amb la malaurada piscina municipal, que ja tindríem si no hagués estat per qüestions exclusivament polítiques absurdes que només han menat a deixar a la població sense un servei que clama al cel!!!
 
Junts per Palau ja decidirà el que consideri més oportú de cara a la unió d'esforços independentistes; i això em referiré, a títol estrictament personal en un futur post. Però, auguro un gran futur al projecte i a la seva cap visible.
 
En els propers mesos es tanca una grandíssima etapa. Però s'en obre una de nova amb persones i idees noves i fresques que, amb la seva convicció i capacitat de treball, seran invencibles!!!
 

Libre de virus. www.avast.com