divendres, 14 de desembre del 2018

FIRA DE SANTA LLÚCIA, O LA CRÒNICA D'UN FRACÀS ANUNCIAT

Hi ha coses que no només no s'entenen, sino que et fan pensar en quina és la intencionalitat que hi pot haver al darrere de determinades decisions. I és que, ja em direu quin sentit tenia fer, tant sí com no i per força, la tradicional Fira de Santa Llúcia o el nostre petit Mercat de Nadal de cada any, el cap de setmana del 8 i 9 de desembre.
 
Veient l'obsessió de l'Ajuntament, o millor dit, de la Regidora de Fires i Festes en fer-la durant aquells dos dies, en ple pont de la Puríssima i amb poca gent al poble, ni la mateixa Associació de Comerciants s'hi va voler pronunciar. Serà que, finalment s'han cregut allò de que som un Municipi Turístic i per això van pensar que gaudiríem de tots els visitants que, potser, van deixar d'anar a la neu per poder gaudir de la nostra estimadíssima fira.
 
Però, algú pot explicar, amb arguments plausibles el per què no s'ha volgut fer durant aquest cap de setmana del 15 i 16 de desembre? Quin sentit té fer-la no només tant aviat sino que a més coincideix amb el famós pont del desembre? Per quina raó la bona gent de les cabres i les Vaques, segons expliquen a Ràdio Palau, no s'han vist en cor d'organitzar els actes de recollida de fons per a la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, i són els Deixebles del dimoni de la Pedra Llarga qui s'han llençat a fer tot el que estigui en les seves mans perquè les bones aportacions del nostre poble a la Marató segueixin intactes? Per què no s'han atès les peticions de molts dels nostres comerciants en el sentit que la Fira de Nadal o de Santa Llúcia es fés el cap de setmana del 15 i el 16 i no en ple pont?
 
Tot plegat és una incògnita. Si escolteu les declaracions de la Regidora de l'àrea, manifesta que la Fira ha estat tot un èxit i que ha tingut més públic que mai. Si escolteu als comerciants i paradistes diversos, entre els que hi ha forces entitats i escoles del poble, la versió és ben bé la contrària.
 
Sembla que, malgrat els compromisos subscrits en el Pla d'Acció de Govern per a la present legislatura on el Govern es comprometia a coordinar i organitzar d'una forma directa les fires i mercats que es porten a terme al nostre poble, el que han fet en realitat és anar contractant a empreses externes la seva organització. això és el que fan, per exemple amb el Mercat Medieval, el dels antiquaris de cada segon diumenge de mes, la Fira del Formatge, que va començar essent internacional i que ara ja no se sap ben bé què s'hi pot trobar a banda de vi i formatge, la ja frustrada Fira de la terra, o la més que fracassada sobre el món de la cervesa o Oktober Fest! Vull dir que, potser amb decisions com aquestes de fer una Fira de Santa Llúcia tant desangelada, potser el que busquen és mirar de trobar l'excusa per justificar també una futura contractació externa a una empresa que els tregui del damunt la "càrrega" d'haver de treballar.
 
El que no és de rebut, és dir que el 15 i el 16 de desembre queden massa a tocar del Nadal. Mirin, la de sabadell mateix, acaba de començar avui. I no sé si hi ha massa gent que, hores d'ara, ja ho tingui tot comprat i preparat de cara al Nadal.
 
A més, fer coincidir la Fira de Santa Llúcia amb els actes per a la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, garantia també un èxit de recaptació i participació de la gent del poble i dels voltants a l'esdeveniment. Una cosa porta a l'altra. I, no et coincideix amb un pont que, es digui el que es digui, fa que molts veïns i veïnes siguin fora de la vila i ara es vegin obligats a haver d'anar a mercats de Nadal d'altres poblacions per acabar d'adquirir productes nadalencs o material pel pessebre.
 
Desitjo molta sort a la gent dels Deixebles del dimoni de la Pedra Llarga per haver-se atrevit a entomar un repte com és el d'organitzar a Palau i Plegamans durant tot el dia de diumenge els actes festius, lúdics, culturals, junt amb altres entitats molt implicades i amb "Quintu" final, per mantenir ben elevat el llistó de la recollida de fons per una causa com és l'investigació del cancer.
 
Animeu-vos a participar, que la causa s'ho mereix! Futurs Governs s'hauran de replantejar la Fira de Santa Llúcia i intentar que recuperi el dinamisme participatiu, cultural i social com el que havia tingut fins ara!
 

Libre de virus. www.avast.com