dimecres, 8 d’abril de 2009

PER UNA POLICIA LOCAL MODERNA, MOTIVADA I EFICAÇ!


És ben cert que, si a qualsevol empresa, grup de treball, comerç o similar volem que hi hagi un bon clima de convivència, esprit de grup, ganes de superació constant, motivació per la feina, i en definitiva, eficàcia i millor rendiment de la tasca encomanada, el que cal és posar les bases, les eines i/o elements que facin possible la consecució dels objectius marcats.

En aquest sentit, es pot dir amb claredat que la Policia Local de Palau-solità i Plegamans, des que en sóc Regidor de Governació a l'Ajuntament, i sobre tot des de la incorporació d'en Xavier Virgili Abelló com a Inspector cap del cos, s'ha treballat intensament per superar una situació de desànim, desmotivació, desmoralització dels agents, així com una evident i marcadíssima divisió entre els mateixos per unes raons que ara seria massa llarg d'analitzar. Però crec, que el que sí es pot afirmar amb tota energia és que hem estat capaços de recuperar aquest esprit de grup, si és que mai havia existit, que hi ha motivació, iniciativa pròpia, que s'ha aconseguit acostar definitivament al cos a tots els habitants del municipi amb ganes de servei i màxima eficàcia policial.

Són moltes les iniciatives que han contribuït a fer que aquesta nova dinàmica en la que ha entrat la nostra policia s'hagi consolidat de forma clara. I una d'elles ha estat la creació de diversos equips esportius com ara el d'atletisme que es descriu en la següent nota de premsa:

L’equip d’atletisme de la Policia Local deixa ben alt el nom del municipi

L’equip d’atletisme format per diversos agents de la Policia Local de Palau-solità i Plegamans ja ha iniciat el calendari de competicions populars i policials.
L’última de les proves en què han participat ha estat la Cursa de Bombers, celebrada a Barcelona el diumenge 5 d’abril.

Els dos agents del cos palauenc van assolir dues bones posicions. D’entre un total de 17.000 participants, Cristóbal D. es va classificar en el lloc 2.024 (posició 783 en la categoria de majors de 35 anys) mentre que el seu company, Fernando M., va quedar en el número 5.534 (679è en la categoria de majors de 45 anys).

Abans d’aquesta cursa, l’agent Cristóbal D. ja havia representat en dues ocasions a la Policia Local de Palau-solità i Plegamans en dues proves celebrades en els primers mesos de l’any. Es tracta de la Mitja Marató de Granollers, celebrada l’1 de febrer, i de la Mitja Marató del Maresme, celebrada el 15 de març. En la primera prova es va classificar en la posició 1.607 –entre un total de 5.000 participants- amb un temps de 01:35:58. En la segona, va quedar en el lloc 361 –entre 1.200 participants- aconseguint un cronòmetre de 01:39:16.

Les properes participacions de l’equip d’atletisme de la Policia Local de Palau-solità i Plegamans seran a la III Cross de la Policia Local de Mataró, el 2 de maig, i en la Cursa de Policies Vic-Osona, que se celebrarà el 24 de maig.