dijous, 30 d’abril del 2009

AL FINAL, ES RECONDUEIX AMB SATISFACCIÓ QUELCOM MAL PLANTEJAT DES DEL SEU INICI


Monument a les víctimes del terrorisme a l’Hostal del Fum

La regidoria de Patrimoni de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha col·locat l’escultura en record a les víctimes del terrorisme al centre del llac petit del parc de l’Hostal del Fum. El monument estava enllestit des de fa uns tres anys però no s’havia pogut col·locar enlloc perquè tenia problemes de solidesa estructural i estabilitat, que s’han solucionat reforçant-lo per dins.

L’indret escollit ofereix seguretat, pel fet d’estar situat al centre d’un llac, alhora que dóna visibilitat a l’escultura, respectant l’estètica i el sentit amb què la va crear l’artista Jesús Fructuoso.

L’equip de govern actual ha preferit aquesta actuació i la ubicació final en lloc de continuar amb el projecte de l’anterior govern, que preveia instal·lar-la en una rasa que es volia fer a la plaça Ernest Lluch, subjectant-la amb una bigueta ancorada a un mur. “L’obra hauria perdut el sentit que l’artista li volia donar i tampoc volíem rebaixar el nivell de part de la plaça”, explica el regidor de Patrimoni, Miquel Truyols.

En tot cas, el monument ha de servir per recordar les víctimes del terrorisme de forma respectuosa. “Esperem que no es faci servir per a fins polítics, com tristament s’ha fet en el darrer aniversari de l’11M a Madrid”, afegeix el regidor.