divendres, 15 de maig del 2009

LA UMA FA FEINA, I MOLTA!

La policia local informarà per evitar l’abandó d’escombraries al carrer

La policia local de Palau-solità i Plegamans ha iniciat una campanya informativa que tindrà com a objectiu informar els ciutadans i les ciutadanes que abandonin incorrectament les escombraries a la via pública, també si ho fan als voltants dels contenidors de recollida selectiva (envasos lleugers, vidre i paper i cartró) perquè s’han eliminat els contenidors de brossa general. I és que es tracta d’una pràctica molt perjudicial pel que fa a la higiene i a la imatge de la vila.

Malgrat que l’ordenança municipal preveu sancions per aquesta mena de pràctiques, de moment només s’informarà aquells que la infringeixin ja que el consistori és conscient que el nou servei de recollida porta a porta implica un canvi de mentalitat col·lectiva. I les xifres apunten al fet que s’està aconseguint, ja que les estadístiques demostren que Palau-solità i Plegamans s’està convertint en un referent pel que fa al reciclatge dels residus i gràcies a la col·laboració de la majoria de la ciutadania.

El regidor de Gestió Ambiental del consistori palauenc, Ivan Costa, recorda que “cal tenir present que amb el reciclatge minimitzem problemes ecològics molt seriosos dels quals tots i totes en som responsables, com l’escalfament global, l’esgotament de matèries primeres o la contaminació de sòls i aigües, entre molts altres”.