dilluns, 18 de maig del 2009

TAMBÉ TREBALLEM I MOLT, EN FAVOR DE LES PERSONES AMB MÉS NECESSITATS


L’Alcaldessa anuncia una nova línia de bus urbà a la Festa de la Gent Gran

L’Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Mercè Pla, va anunciar dissabte passat, durant la celebració de la Festa de la Gent Gran, la implantació d’una nova línia urbana d’autobús. Aquest nou mitjà de transport públic donarà servei de forma prioritària als barris i urbanitzacions que no gaudeixen de cap mitjà d’enllaç amb el centre de la vila.

Es tracta, doncs, de la primera línia que farà un recorregut estrictament urbà, sense sortir del terme municipal de Palau-solità i Plegamans. “La millora de la mobilitat i l’accessibilitat és una de les prioritats de l’equip de govern perquè ajuda les persones amb més dificultats de mobilitat i amb menys recursos a tenir les mateixes oportunitats i gaudir d’una vida més còmoda i satisfactòria”, va destacar Mercè Pla en anunciar la implantació de la nova línia. De fet, un altre projecte prioritari del govern és la remodelació de diversos carrers del municipi, especialment els que el travessen longitudinalment, per fer-los més aptes per als desplaçaments a peu i adaptar-los a les persones amb més dificultats de mobilitat.

Per tal d’ajustar el màxim possible el recorregut i els horaris d’aquesta nova línia als hàbits i necessitats de tots els veïns i veïnes potencialment interessats, la regidoria de Transport del consistori ha convocat una sessió informativa a la Masia de Can Cortès el dissabte 23 de maig, a les 11h. En la sessió es copsarà la valoració de la ciutadania davant la proposta de l’Ajuntament i, alhora, es vol fer servir per recollir opinions i suggeriments que contribueixin a ajustar el recorregut, les parades i els horaris del nou servei.

Recordem que actualment ja existeixen diverses línies interurbanes que, al seu pas pel municipi, efectuen un servei de transport urbà intern però que deixen sense servei els barris que queden fora del seu traçat. Així el nou servei d’autobús que es vol implantar durant la propera tardor circumval·larà el Centre, fent-hi incursions per aturar-se en punts clau del municipi, com el Centre d’Assistència Primària, la residència de gent gran, els centres educatius, les zones comercials...

Festa de la Gent Gran
L’Alcaldessa de la vila va aprofitar la Festa de la Gent Gran per tal d’anunciar la implantació de la nova línia d’autobús urbà davant d’un públic al qual beneficiarà enormement el nou servei. Ho va fer, doncs, davant de les més de 900 persones que el dissabte 16 de maig es van aplegar al Pavelló Municipal d’Esports Maria Víctor per gaudir de la Festa de la Gent Gran, una iniciativa que se celebra anualment en honor dels palauencs i les palauenques de més edat.

En la festa, que es va allargar des del migdia del dissabte i fins a les vuit del vespre, els assistents van poder gaudir d’un excel·lent dinar així com de diveresos espectacles i actuacions musicals i esportives. A més, van poder demostrar la seva energia i mestria a l’hora de moure l’esquelet en els diversos balls que van tenir lloc sota la coberta de la instal·lació esportiva. I val la pena destacar que la cita va servir també per a què l’Alcaldessa de la vila i altres regidors del consistori escoltessin de primera mà el col·lectiu de gent gran i així conèixer més a fons les seves necessitats i inquietuds.