dimarts, 5 de maig de 2009

UN ALTRE "MARRÓN" HERETAT QUE S'HA DESENCALLAT!


El Ple aprova el conveni del nou polígon de Can Valls

Es redueix l’impacte ambiental i paisatgístic i es prioritzaran les empreses de noves tecnologies

El passat dijous dia 30 d’abril, l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans va aprovar el contingut del nou conveni urbanístic signat amb la societat mercantil Solvia Development. Amb aquesta acció l’equip de govern incorpora notables millores en el conveni que s’havia signat el 2003, segons el projecte que havia engegat l’anterior govern amb l’objectiu de transformar el sector de Can Valls, un paratge rústic i agrícola, en un nou polígon industrial i de serveis.

Amb el conveni aprovat al ple d’abril “s’ha reduït l’impacte ambiental i paisatgístic d’aquest nou polígon industrial i comercial”, tal i com ho explica el regidor d’Urbanisme, Josep M. Serraviñals. En la seva exposició, el regidor va destacar els esforços que s’han fet per introduir modificacions en el conveni. El text recull canvis com una nova ordenació dels accessos, amb unes entrades i sortides del polígon més segures per a qualsevol tipus de vehicle, la ubicació d’una parada d’autobús ben situada, la continuïtat entre els espais verds, ja siguin públics o privats, o la integració de les naus en el paisatge. A més, el conveni estableix que l’empresa encarregada de gestionar el polígon aportarà a les arques municipals 800.000 euros que es destinaran a la construcció de la nova piscina municipal

“El nostre objectiu és reduir al màxim els efectes negatius que té construir un polígon industrial en un espai com el de Can Valls; prioritzarem que s’hi estableixin empreses de noves tecnologies per tal de tenir una indústria neta i amb un alt valor afegit, que creï nous llocs de treball, i possibilitarem que s’hi instal·lin naus comercials i dedicades a l’oci”, detallava el regidor Serraviñals. El sector de Can Valls compta amb una superfície de més de 37.000m², dels quals 19.000m² hauran de ser destinats a zona verda.

El conveni urbanístic de Can Valls va ser aprovat al Ple de l’Ajuntament del mes d’abril amb els vots a favor de CiU, ERC, PP i PSC i amb l’abstenció d’ICV- EUiA.