divendres, 15 de maig del 2009

LA UMA


Ja sabeu que, si d'alguna cosa n'estic orgullós en política, és del fet d'intentar sempre el diàleg, el consens, la negociació neta i sense estratègies polítiques de fons i de mirar de resoldre qualsevol situació donada amb l'objectiu posat en el Bé Comú, tenint sempre en compte les circumpstàncies individuals dels possibles afectats a l'hora de prendre tota mena de decisions. I, no és per dir-ho, però no només a l'àrea de Comunicació, que per definició afecta a la totalitat de departaments municipals, sino també a la de Governació, el que he volgut és treballar amb transversalitat amb les diferents àrees ja que, d'una manera o altra, a totes afecta la seguretat, el civisme i la proximitat del cos de la policia local.

La transversalitat s'ha fet palesa amb la creació de la Unitat de Medi Ambient de la nostra policia, creada a la tardor del 2008 i que ja ha treballat molt intensament no només amb la regidoria de Medi Natural i Sostenibilitat amb tot allò que fa referència als abocaments incontrolats sòlids i líquids, sino també amb la contaminació acústica d'empreses i control d'activitats. També s'ha col·laborat amb l'àrea de salut Pública, com en el tema de les quatre tones de formatge requisades amb les conseqüències que tots coneixeu.

Ara iniciem una nova campanya, en aquest cas conjuntament amb la regidoria de Gestió Ambiental amb l'objectiu de conscienciar als petits grupúscles de ciutadans incívics a l'hora de depositar les escombraries en els contenidors amb l'objectiu d'acabar amb aquesta mala pràxis, intentant fomentar la col·laboració ciutadana en aquesta matèria abans de decidir-nos a aplicar definitivament les ordenances municipals que fan al cas i iniciar els corresponents processos sancionadors.

La UMA, formada per un caporal i tres agents especialment formats a l'efecte, gaudeix ja entre els ciutadans d'un gran prestigi i credibilitat al haver obtingut grans resultats en pocs mesos en relació a les seves competències. Equipats amb un vehicle amb tots els mitjans necessaris, i compaginant la tasca de policia ordinària amb la pròpia d'aquesta unitat policial, resulta destacable l'entrega absoluta dels seus membres així com la seva ja consolidada professionalitat.

Són molts els casos investigats i resolts. I per tant, jo, com a Regidor de governació, els felicito i encoratjo a seguir en la mateixa línia i la mateixa empenta.

Segur que, d'aquesta manera, ens augura un gran futur en matèria de seguretat mediambiental a Palau-solità i Plegamans!