dimarts, 8 de setembre del 2009

FELICITATS!


La nova línia de bus urbà al municipi ja és una realitat

Ahir dilluns 7 de setembre, l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans va posar en marxa la nova línia de Bus urbà. La primera que farà un recorregut estrictament urbà, sense sortir del terme municipal.

L’acte d’inauguració va comptar amb la presència de l’Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Mercè Pla, i del Director General del Transport Terrestre de la Generalitat de Catalunya, Manel Villalante. A més hi van ser presents el regidor de Transport de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, Josep M. Serraviñals, així com personalitats de l’Autoritat del Transport Metropolità, del Servei Territorial de Ports i Transports, i de l’empresa Autocars Sagalés.

“La incorporació d’aquest nou servei, és un pas molt important per a tots els ciutadans i ciutadanes del nostre municipi, ja que millorarà la seva qualitat de vida. El principal objectiu de l’equip de govern és fomentar l’accessibilitat i la mobilitat per a tothom” explicava l’alcaldessa de Palau-solità i Plegamans Mercè Pla. Per la seva banda, el Director General de Transport Terrestre de la Generalitat, Manel Villalante, va explicar que amb aquest nou servei la Generalitat, en època de crisi, vol donar resposta a les necessitats de les diferents demandes socials. “La nostra prioritat és que tots els municipis tinguin un sistema de transport integrat, garantint així que tothom pugui anar en transport als servis bàsics”, va explicar Villalante.

Activitats infantils per inaugurar el nou servei
Unes 200 persones es van aplegar a la Plaça de Ca l’Estruch per participar de les activitats que s’havien organitzar amb motiu de la inauguració. El patronat de Sant Isidre va preparar l’activitat de buscar l’agulla al paller. Els més atrevits van haver de buscar 20 agulles, que després es vas bescanviar per 20 targetes T10 d’una zona.

Millora de la mobilitat i l’accessibilitat
El nou servei suposarà una millora llargament esperada en la mobilitat d’un municipi molt extens i dispers urbanísticament. Comptarà amb 13 expedicions diàries, de dilluns a divendres feiners, amb 3 expedicions addicionals en els dies lectius del calendari escolar. La nova línia donarà servei a diversos barris del municipi, especialment a aquells que fins ara no comptaven amb cap mena de transport públic perquè no hi passava cap línia interurbana. Connectarà aquests barris amb el centre del municipi efectuant parades als centres educatius, al CAP i a les zones on es concentren serveis, equipaments i comerços. A més, permetrà la connexió amb el serveis de bus interurbà entre Palau-solità i Plegamans i ciutats com Barcelona i Sabadell, entre altres municipis.

Aquesta nova línia de transport urbà s’inclou en el marc de les mesures de potenciació i millora de la xarxa de transport públic de viatgers i del Pla de Transport de viatgers de Catalunya 2008-2012.