divendres, 11 de setembre del 2009

GRAN ACTE INSTITUCIONAL


Els palauencs s’aboquen en la celebració de la Diada Nacional

L’acte institucional de celebració de la Diada Nacional de Catalunya ha aplegat, aquest matí un bon nombre de palauencs i palauenques que han omplert de gom a gom la plaça Onze de Setembre.

El Combo de Músics de l’Escola Municipal de Música ha estat el primer grup en actuar davant les cinc-centes persones, aproximadament, que han assistit a la celebració institucional. Després ha arribat el torn de la Societat Coral la Unió, que han cantat cançons tradicionals molt conegudes per part dels assistents.

Tot seguit, l’Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Mercè Pla, i el regidor de Cultura i Festes, Miquel Truyols, han lliurat de la Senyera a dos agents de la Policia Local vestit de gala. Els agents han procedit aleshores a hissar la bandera mentre Jordi Figaró feia sonar el toc de tenora. Un cop la Senyera ondejava a l’aire, tots els regidors de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, encapçalats per l’Alcaldessa, han realitzat una ofrena floral al monument a Rafael Casanova, situat a la mateixa plaça. Després, han fet la seva ofrena floral els representants de diversos partits polítics i de les diverses entitats i associacions del municipi.

Després ha arribat el torn dels parlaments. El primer ha estat a càrrec de Josep Cuiàs, president del Patronat de Sant Isidre. Cuiàs ha fet un discurs en què ha lloat el paper de la pagesia i en el qual ha reivindicat la defensa de la identitat catalana. Per la seva banda, l’Alcaldessa Mercè Pla, ha fet referència a la importància de “la història, els drets i la dignitat catalana”. “Cal que tothom tingui clar que aquests trets conformen una manera de ser que no es pot canviar i que no volem canviar”, ha afegit l’Alcaldessa.

Ja en la recta final de l’acte, l’Esbart Sant Feliu de l’Agrupació Cultural Folclòrica de Sant Feliu de Llobregat ha entusiasmat el públic present amb balls tradicionals. En acabat, el Combo ha interpretat una nova peça, abans que la soprano Montserrat Costa interpretés el Cant del Poble, moment en què s’han emocionat molts dels presents. Per últim ha arribat l’hora en què tots els presents han interpretat el Cant dels Segadors, just abans de brindar amb una copa de cava per celebrar la Diada Nacional de Catalunya.