dimarts, 31 d’agost del 2010

DESPRÉS D'UN ÈXIT TANT ESPECTACULAR, VE LA RESSACA

Palau-solità i Plegamans surt massivament al carrer per celebrar la seva Festa Major



Palau-solità i Plegamans ha viscut des del passat dijous dia 26 de setembre i fins ahir dilluns dia 30 d’agost la seva Festa Major. Els concerts dels Pets i els Amics de les Arts i els jocs rurals entre vaques i cabres van ser les activitats estrella d’una festa que ha estat un any més molt participativa.



“Hem aconseguit l’objectiu que ens havíem marcat. Que els ciutadans i ciutadanes de Palau-solità i Plegamans es facin seva la Festa Major i surtin massivament a celebrar-la” apuntava l’alcaldessa de Palau-solità i Plegamans Mercè Pla. I és que durant els dies que ha durat la Festa Major, milers de persones han sortit al carrer per participar de les diferents activitats organitzades per les regidories de cultura, joventut, la comissió de Festes i la Descoodinadora i diverses entitats dels municipi.



Dijous dedicat als joves

Els actes de Festa Major van començar el dijous al vespre amb l’obra de teatre “No et vesteixis per sopar” a càrrec de l’entitat Farrigo- Farrago. Un sopar de traje i diverses actuacions musicals per als joves van tancar la programació del primer dia de Festa Major.



Divendres els Pets i els Amics de les Arts omplen l’envelat

Un dels plats forts de la Festa arribava el divendres al vespre amb el amb el concert dels Pets i els Amics de les Arts. Prop de 2.000 persones van omplir l’envelat per cantar i ballar les cançons dels dos grans grups més actuals del panorama musical del país. “Se’ns dubte, el concert va ser un èxit total. Persones de totes les edats es van aplegar per veure els dos grups que van demostrar tenir una plena sintonia amb el públic” apuntava el regidor de cultura Miquel Truyols, qui també ha destacat que “un any més la participació ha estat un èxit i ha superat les anteriors edicions”. Abans però, el Pregó de Festa Major va donar el tret de sortida de la gran Festa. El grup de Teatre Farrigo Farrago va animar als participants a fer-se cabra o vaca. Una decisió que va marcar el transcurs de diverses activitats de la Festa Gran. Durant el Pregó, es va presentar el nou capgròs d’en Massagran, emblemàtic personatge que aquest any celebra el seu centenari. Després dels dos concerts, els que encara tenien forces van poder participar de la discoteca mòbil i de la nit de karaoke.



Dissabte: Activitats per a tots els públics

La jornada de dissabte va destacar per les activitats organitzades per a un públic més familiar. Una cursa de BTT, l’anellament d’ocells, la Marató de donació de sang, una matinal familiar, la Festa de l’aigua o el ball de l’escuma van aplegar a pares i fills. El gruix d’activitats arribava dissabte a la tarda amb els escacs, la Marató de Country, les mítiques havaneres a càrrec del Grup Peix Fregit, un sopar de Barbacoa i la gimcana XXL. Ja de nit, els qui encara tenien forces podien desplaçar-se fins a l’Espai Jove on els Soweto o la Festa “Va parir tour” van animar als joves fins a altes hores de la matinada.



Més de 800 persones participen a la Cursa Popular Maria Victor

Com cada any, la cursa Maria Víctor va ser una de les activitats més concorregudes de la Festa Major. Més de 800 persones van córrer la mítica cursa que es desplaça per diferents indrets del municipi. A mig matí, el bosc de Can Pavana va ser l’escenari de l’esmorzar popular, el Pavaventura i la tradicional ballada de sardanes. De cara a la tarda, grans i petits van participar en el que va ser una de les activitats més esperades de la Festa Major. Els Jocs Rurals van enfrontar a vaques i cabres en diferents activitats itinerants per tot el poble. Més de 300 persones van participar a les activitats que havia organitzat la Descoordinadora i que va acabar amb el triomf de les cabres. “Aquesta ha estat una de les activitats estrella de la Festa Major, ja que els joves han aconseguit que el poble torni a viure intensament la Festa Major participant activament de les activitats organitzades per les entitats” explicava el regidor de joventut Jaume Oliveras. Els més grans però van optar per anar a veure el concert de l’orquestra Internacional la Maravella. Com cada any, l’envelat es va omplir per veure la mítica orquestra que no va decebre als assistents. La nit va acabar amb el tradicional Ball de Gala amb la mítica Orquestra i la Festa jove amb el concurs “El más cachondo de Palau”.



Dilluns va esdevenir una jornada més tranquil·la però no menys intensa. El matí es va dedicar als més petits amb un esmorzar familiar, un cercavila i un corre aigua. Ja de cara a la tarda, el públic palauenc va poder gaudir d’una de les sensacions de l’estiu: La Trinca del SXXI i el concert de jazz a càrrec d’Oriol Romaní.



El tradicional castell de Focs d’artifici va finalitzar una de les Festes Majors més participatives dels últims anys.



L’ajuntament de Palau-solità i Plegamans vol agrair la tasca que han desenvolupat totes les persones i entitats del municipi que han ajudat a impulsar les diferents activitats que s’han programat durant la Festa Major.