dimecres, 25 d’agost del 2010

S'ACABA L'ESTIU, ARRIBA LA CALOR, COMENÇA LA FESTA!

Tot a punt per a la Festa Major 2010

Palau-solità i Plegamans celebra la seva festa grossa del 26 al 30 d’agost

Les diverses instal•lacions que acolliran els actes de Festa Major ja s’estan instal•lant a diversos punts del municipi. Entre els espectacles programats, hi destaquen els concerts de els Pets i els Amics de les Arts, que tindran lloc en la nit del divendres 27. Al migdia d’avui, dia 25 d’agost, ja s’han venut unes 850 entrades. L’aforament de l’envelat és de 1.800 persones.

A banda d’aquests concerts caps de cartell, el protagonisme a la Festa Major 2010 el tenen les associacions del municipi, que s’han encarregat de decidir i organitzar la majoria d’activitats, “potenciant-se així la participació de la ciutadania palauenca en la que és la seva festa grossa”, destaca l’Alcaldessa, Mercè Pla, que reitera “l’agraïment del consistori a les persones que han fet, estan fent i faran un intens treball per dur a terme una Festa Major molt completa i engrescadora”.

Tret de sortida
L’Alcaldessa, Mercè Pla, presidirà l’acte de benvinguda de Festa Major que se celebrarà aquest vespre, a les 20h, al Castell de Plegamans. Hi estan convidades un bon nombre de personalitats en representació de la societat civil de Palau-solità i Plegamans. Però serà demà, dijous 26 d’agost, quan arrencarà la Festa Major amb els primers actes programats.

El Grup de Teatre Farrigo-Farrago sencarregarà de representar l’obra No et vesteixis per sopar, una comèdia d’embolics amorosos que ocuparà l’escenari de l’Envelat a partir de les 20h. Les entitats juvenils, per la seva banda, han organitzat, ja en la nit del dijous, el Sopar de “Traje”, a l’Espai Jove l’Escorxador, i l’Antipregó, a l’Espai Jove de Festa Major. La festa continuarà fins a altes hores de la nit amb concerts (de flamenc i de música jove) i una discoteca mòbil a l’Espai Jove de Festa Major.

Cap de setmana
El divendres 27 serà una jornada farcida d’actes. És quan se celebraran el concert que es preveu més multitudinari, on primer actuarà el grup els Pets i, després, els Amics de les Arts. Abans, però, el Grup de Teatre Farrigo-Farrago farà el pregó de Festa Major que precedirà la tradicional Ballada de Gegants que enguany, però presenta una gran novetat: la incorporació d’en Massagran, el popular personatge de la literatura infantil catalana que enguany celebra el seu centenari, com a nou capgròs del municipi. La família sencera de gegants i capgrossos palauencs cediran el pas al correfoc que recorrerà bona part del centre de la vila. Més tard arribarà l’hora, a partir de les 23.30h) dels concerts de els Pets i els Amics de les Arts, a l’Envelat. Durant la nit, la festa continuarà amb discoteca mòbil i la nit de karaoke.

El dissabte 28 serà una jornada marcada per una nova edició de la Marató de Donació de Sang, que quedarà instal•lada a la Sala Polivalent, de 9 a 21h per tal que tothom qui pugui faci l’acte solidari de donar sang. Paral•lelament a la Marató, el matí del dissabte 28 cedeix el protagonisme als més menuts i a les famílies, amb jocs, la festa de l’aigua, animació infantil, ball de l’escuma... Al vespre i nit destaquen actes com les cantades d’havaneres als Jardins de Can Cortès, la Gimcana XXL organitzada per les entitats juvenils, o la Marató de Country, iniciativa que cada cop aplega més gent disposada a ballar la popular música nord-americana. Ja ben entrada la nit, a les 23.30h, el grup Soweto oferirà un concert de música negra i jamaicana a l’Espai Jove de Festa Major. Després, i al mateix indret, tindrà lloc la Festa Flaixbac: Va Parir Tour!

El diumenge 29, de bon matí, arriba un dels actes més esperats i multitudinaris, la XXX Cursa Popular Maria Víctor, que arrencarà a les 09.00h des del Bosc de Can Pavana. Després de la cursa, i com cada any, la pineda de Can Pavana acollirà l’esmorzar popular, jocs infantils i activitats d’aventura i la ballada de sardanes. A la tarda, hi haurà l’enfrontament entre els equips de les Vaques i de les Cabres als Jocs Rurals que organitza la Descoordinadora (organització que aplega les entitats juvenils). El vespre i la nit estaran farcits de tota mena d’actes lúdics i musicals, com els concerts de l’Orquesta Maravella, Los Impagaos i el Dj Rasta, o les actuacions d’espontanis a l’Escenari Boig de l’Espai Jove i del concurs El más cachond@ de Palau, del Centre Cultural Andalús.

El matí del dilluns 30 es dedicarà a actes familiars i infantils, com la Cercavila de lo Monstre i el Corre Aigua. A la tarda arribarà l’actuació de la Trinca del s.XXI, amb els guanyadors del conegut programa de TV3. Al vespre, la música prendrà el protagonisme, amb el Concert de Jazz a Sta. Maria de Palau-solità, un concert de guitarra espanyola i l’actuació dels grups de ball i guitarra de la Casa d’Andalusia. A la nit, i després del Castell de Focs d’Artifici que tradicionalment serveix per cloure la Festa Major, hi haurà el Ball de Fi de Festa i del Confetti a l’Envelat, entre altres festes musicals que es desenvoluparan a diversos indrets de la vila.

Consulteu tot el programa de Festa Major