dimarts, 24 d’agost del 2010

PREPARATS PER A LA NOSTRA GRAN FESTA, I AMB ELLA, EL FINAL DE LES VACANCES!

Avui és el meu darrer dia de vacances a l'alt Empordà. Però, tot i que les vacances del meu despatx encara s'allarguen fins el dia 31 d'agost, demà mateix m'incorporaré a resoldre i supervisar tot el que té a veure amb les meves àrees de responsabilitat política de cara al bon funcionament de la Festa Major, que comença, entre una cosa i l'altra, aquest mateix dimecres dia 25 per finalitzar el proper dilluns 30 a la nit.

Després de la relaxació estiuenca, de la dedicació a la família, de llegir, escoltar música i estar amb els amics, arriba l'hora de tornar cap a Palau per tal no només de viure amb intensitat tots els actes de la Festa Major, que també, sino de supervisar i dirigir tot el que, des de l'Empordà estant, s'ha anat organitzant i estructurant per al bon funcionament de la festa.

Enguany la novetat per a mi és haver esdevingut Regidor de Joventut, cosa que no ho era en edicions anteriors, i que, com sempre dic, la tasca política relacionada amb els joves ha suposat per a mi una molt pero que molt agradable sorpresa, com tantes vegades afirmo sense embuts. El col·lectiu jove, que tant sovint és el punt de mira de tantes crítiques per suposicions, indicis, tabús de tota mena, etc., tot absolutament infundat, tot sense cap mena de base, sense contrastar-ho. Són gent amb la que dona gus estar, gent que t'encomana l'empenta amb la que viuen les coses que fan, gent que no necessita guies més o menys bonistes o paternalistes per fer les coses.

Són persones a les que cal recolzar, animar, col·laborar, però, que disposen d'una inesgotable capacitat d'organització i d'ideació com perquè des de l'administració només calgui posar les bases necessàries com perquè puguin tirar endavant els seus objectius i iniciatives. La resta és cosa d'ells!

I ja veieu el resultat. Només cal fer un cop d'ull al programa d'enguany de la Festa Major Jove, en el que entenent com ningú la situació de contenció econòmica que a tots ens toca per una banda o altra, han estat capaços d'organitzar una graella d'actes i activitats que, de ben segur, esdevindran, com sempre, l'enveja d'altres municipis i contrades en matèria de Joventut.

La part que em toca relacionada amb l'àrea de comunicació, ja ha sortit els seus efectes amb la promoció necesària en tots els mitjans disponibles. Hem estat notícia en la premsa comarcal i local en quant a divulgació de la festa en sí; el programa de Festa Major, amb el seu anex Jove, ha estat distribuït per tots els domicilis i elaborat exclussivament, tant pel que fa a disseny i maquetació com pel seu contingut, des del Departament de Comunicació; i ha estat publicat en la web municipal, la de l'Espai Jove l'Escorxador, les pantalles de televisió informatives existents en tots els edificis municipals així com la que hi ha al Parc de la Sardana, i s'han efectuat amb una òptima resposta totes les convocatòries via Facebokk.

Una de les grans novetats d'enguany, és la posada en funcionament i en directe de la renovada Ràdio Palau, emetent en el 91.7 de la FM en directe durant dues hores tots els dies de Festa Major, com a preludi a la definitiva posada en funcionament, un cop ja legalitzada durant els dies de la Fira Palau que tindrà lloc els dies 2 i 3 d'octubre.

Finalment, com cada any, i pel que es refereix a l'àrea de Governació, hem preparat un estricte dispositiu policial a fi de garantir la seguretat a tots els ciutadans del nostre poble així com els que ens vinguin a visitar d'urant la festa.

Disposarem de presència policial en tots els actes, els nostres agents romandran al servei de la població per facilitar-los tota la informació necessària per la que siguin requerits i col·laborar amb els ciutadans a fi d'evitar situacions conflictives o de tensió que puguin entorpir el bon desenvolupament dels actes festius.

Havent doncs carregat degudament les piles per a gaudir d'aquest propers dies, us desitjo que passeu una molt bona FESTA MAJOR 2010!