dilluns, 2 d’agost del 2010

TREBALLEM TRANSVERSALMENT, I NOSALTRES DES DE JOVENTUT I TAMBÉ GOVERNACIÓ


L’Ajuntament crea una guia de serveis i activitats saludables

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha posat en marxa la guia Saluda’t per tal d’informar dels serveis i activitats relacionades amb la salut que s’estan duent a terme al municipi.

Amb l’objectiu de donar a conèixer les diferents activitats i serveis relacionades amb els hàbits saludables, les regidories de Salut, Governació, Joventut, Ensenyament i Esports del consistori han estat treballant una guia adreçada a tots els públics. En funció de l’edat, s’exposen les diverses activitats en què poden participar els ciutadans i ciutadanes del municipi.

La guia s’estructura en 5 apartats (alimentació, exercici físic, drogues, sexualitat i altres), dividits en quatre franges d’edat (infància, joventut, adults i gent gran).

Alimentació
En aquesta matèria, l’Ajuntament està duent a terme diverses activitats adreçades a totes les franges d’edats. Des de xerrades d’alimentació saludable a activitats concretes per als joves de 12 a 30 anys, com cinefòrums, exposicions i programes específics.

Exercici físic
Aquelles persones que estiguin interessades en l’exercici físic podran saber que es realitzen activitats municipals esportives per a la infància i la joventut, així com caminades per a la gent gran, entre altres activitats.

Drogues
Per tractar aquesta problemàtica, els diferents departaments de l’Ajuntament estan treballant intensament amb els joves per tal que aquest sector de la població tingui molt clar els perills i les conseqüències a l’hora de consumir drogues.

Sexualitat
Dins la guia també es poden trobar activitats relacionades amb la sexualitat. Adreçades a un públic jove, l’Ajuntament està impulsant activitats com tallers, exposicions o la formació directa amb els joves.


Altres
En un últim apartat s’inclouen activitats i serveis diversos com tallers de la memòria, mobilitat segura i sostenible o tallers de primers auxilis en medi escolar

La guia va acompanyada de la informació necessària per demanar informació sobre qualsevol activitat. Tot i això, qui ho desitgi pot trucar a l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans (número de telèfon: 93.864.80.56) on rebrà tota la informació necessària.