dimarts, 24 de gener del 2012

A QUI VOLEN ENGANYAR?

Escoltant les notícies de Ràdio Palau, sento al regidor Pedro sánchez anunciar, com si donés la grosa de Nadal, que a partir del dia 1 de febrer la pobra gent de la zona de can Falguera disposaran ja del servei de Bus urbà. I jo, que encara m'enrecordo de la tasca de govern portada a terme durant l'anterior legislatura, que penso: "Però, que no n'hi havia"? I resulta que el que ara es farà és que el bus urbà, en detriment de ves a saber quina altra zona, també arribarà a can Falguera.

Resulta que, quan l'anterior govern municipal va incrementar en onze línies més cap a Sabadell les ja existents, que ho feien per l'avinguda catalunya, ho va fer tenint en compte que la sortida era, i és, des de la Plaça de la Rata Pinyada a can Falguera, segueix tot un recorregut, amb parades incloses per dins del municipi: Institut, Escola Palau, centre de la vila, ambulatori mèdic, etc, per acabar agafant la carretera de Sabadell i arribar a aquella ciutat.

M'ha donat la sensació que a can Falguera no hi havia el servei de bus. I m'ha vingut a la memòria el seguit d'improperis que els que ara ostenten el govern, i aleshores l'oposició, van arribar a escampar contra el servei de bus en qüestió. altra cosa és que diguin que, allargant el recorregut del bus urbà, faran que no sigui necesari mantenir l'altre, o que el primer es podrà beneficiar de la tarificació de l'últim. Però, el que no poden fer és enganyar a la gent dient que, des d'ara, can Falguera disposarà d'un servei que no tenia.

cal recordar qui va implantar el servei de transport urbà i interurbà a Palau, qui va aconseguir una nova línia per anar cap a Mollet i poder enllaçar així amb el tren cap a d'altres capitals de comarca i Barcelona, i qui va iniciar un recorregut interurbà per anar també a Sabadell o el que sortia de la Pineda per anar cap a Barcelona, a banda de l'establiment de catorze línies més de les que ja hi havia en direcció a la capital catalana.

Convé anar recordant això. I, a partir d'aquí, donat que les coses per millorar-les cal analitzar-les en el seu funcionament del dia a dia, cal que es vagin aplicant els oportuns retocs per adequar el servei a les necessitats reals de la gent.

I en el que semblen obsessionats i sí que hauran de mirar d'eliminar per millorar d'altres rutes, és el servei de bus cap al CAP Sant Fèlix de Sabadell, ja que aquest sí que ja fa temps que no usa ningú, i més des que es va posar en marxa l'hospital de Mollet.

Endavant i felicitats per les millores, però no enganyem als usuaris!