divendres, 27 de gener del 2012

UN GOVERN DONAT A LA PROTESTA, PERÒ NEGAT A AFAVORIR ALS SEUS VILATANS

Ahir va tenir lloc la celebració del ple municipal ordinari corresponent al mes de gener. I, com ja ve esent habitual, un ple amb pocs punts, de poc contingut més enllà del pur tràmit o la presentació de mocions com la de prohibir els animals salvatges en els circs que demanin instal·lar-se al nostre poble; extrem que ja s'havia anat aplicant "de facto" durant l'anterior legislatura. També es va aprovar la creació d'un Consell municipal d'esports que, malgrat penso que pot arribar a ser contraproduent pels possibles interessos contraposats que s'hi poden discutir, espero que sigui d'una gran utilitat per a tot el sector esportiu del poble.

També la presència de mares i pares de l'escola de can Periquet preocupats pel futur del centre va fer que tots els grups expressessim el nostre suport a mantenir l'escola i el seu projecte ben vius, i oferir-nos, com sempre hem fet per treballar colze a colze amb el regidor de l'àrea amb la finalitat que aquesta escola esdevingui en el futur un Institut-Escola per a nens i nenes de 3 a 16 anys. Ho hem fet des del primer dia i així ho farem en defensa tant del projecte de can Periquet com dels més alts interessos de Palau-solità i Plegamans.

Dit això, va tornar a aparèixer l'actitud brabucona i insultant cap a mi per part de l'alcaldessa Sra. Padrós. Quan em pensava que ja haviem superat velles tensions, davant la manca d'arguments en un debat estrictament polític, ja hi vam tornar a ser. I és que, es tractava de discutir una moció presentada pels grups del govern per tal d'expressar la disconformitat amb allò disposat pel govern central en el sentit d'apujar l'IBI de tots els municipis que, segons va manifestar el Regidor sr. Segrelles, suposarà un increment mitjà d'un 6% d'aquest impost per a tots nosaltres.

Donat que, per una banda, entenem que aquesta decisió del govern espanyol s'ha près per mirar d'afavorir una gran majoria d'ajuntaments que es troben inmersos en greus problemes econòmics i de deute, i per una altra, que el nostre Ajuntament és una excepció i que no arrossega deutes de cap mena; és la raó per la qual vam considerar oportú de proposar al ple que s'afegís un punt d'acord a la moció que digués:

"L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans s'obliga a adequar l'índex corrector del IBI de tal manera que el coeficient aplicable impliqui un no increment d'aquest impost per als ciutadans del nostre poble".

Doncs, es veu que això va descol·locar als grups del govern, ja que ells pretenien fer un autèntic acte de protesta, però amb això es veurien obligats a retocar l'IBI quan, en realitat, estan veient uns bons ingressos conseqüència d'aquesta pujada. així, si bé inicialment la Regidora Marcuello si mostrava a favor, va haver de canviar aquest posicionament quan per part de la Regidora Cabeza es va fer una nova proposta consistent en canviar l'expressió "s'obliga" per la de "es considerarà". Com us podeu imaginar, CiU no podia acceptar una expressió sense cap contingut ni compromís com aquesta. I davant l'interpel·lació de la Sra. alcaldessa en el sentit que acceptessim la seva proposta, vam oposar-nos-hi. Però, quan vaig fer-li veure que l'expressió "es considerarà" no anava enlloc, que si això volia dir: que ja quedarem, que ja en parlarem..., es va tornar a desfermar la ira. Vaig haver de sentir-me que: si jo m'enreia de la gent, que si faltava al respecte, que si no m'agradava ja sabia on estava la porta, i que em retirava la paraula, i d'altres expressions que no val la pena reproduir.

Finalment, vam votar negativament a la protesta perquè sí, i ja plantejarem una nova proposta al ple a fi que l'IBI no s'incrementi al nostre poble.

Segueixo demanant, suplicant que s'acabi la crispació, que fem debat polític i que cadascú actuï amb les seves armes democràtiques sense perdre el respecte i l'educació. Així, amb actituds com la de la Sra. Padrós ahir, no anem bé!