dijous, 26 de gener del 2012

I SEGUEIXEN DESFENT

Avui llegeixo a la web de l'ajuntament que, des d'avui mateix, es deixa de prestar el servei de Deixalleria mòbil que vam implantar nosaltres amb el regidor Ivan Costa al capdavant durant l'anterior legislatura.

Aquest servei consistia en que tots els dimecres de l'any durant tot el matí i en diferents punts del municipi, s'estacionava un camió a fi que els palauencs i plegamanins tinguessin més a l'abast la possibilitat de reciclar i llençar els petits electrodomèstics i d'altres elements que no arribaven a la consideració de voluminosos, fent que, d'aquesta manera no haguessin d'acudir a la Deixalleria municipal, intentant així que la gent s'anés mentalitzant de les avantatges del reciclatge, l'aprofitament, la selecció dels residus, etc, tot en pro d'una major implicació col·lectiva per a la millora del medi ambient.

Doncs, malgrat haver aprovat un pressupost expansiu, que creix respecte el de l'any passat, aquest govern segueix desfent tot el que es va aconseguir fins al mes de maig de 2011, i a partir d'avui deixa de prestar el servei setmanal deixant només el que també es venia prestant durant els matins del tercer dissabte de cada mes.

I això ho fan regidors que es proclamen ecologistes per formar part d'un partit que porta per nom: Iniciativa per Catalunya Verds.

Durant la passada Fira Palau de principis d'octubre el Regidor Pedro sánchez es va comprometre públicament en el sentit d'acabar amb l'incivisme de la gent que deixa les seves bosses d'escombraries al terra i que escampa brutícia i andròmines pels voltants dels contenidors. Doncs, sembla que els seus compromisos i les seves proclames no només no es compleixen sino que, la brutícia segueix creixent dia a dia als voltants dels llocs destinats a dipositar les deixalles. Només calia veure aquest passat cap de setmana com estàven la majoria de llocs on hi ha contenidors que oferien un espectacle lamentable.

Si amb això no n'hi hagués prou, ara eliminen el servei de Deixalleria mòbil. ara veurem incrementada una mica més l'incivilitat de determinades persones deixant més brutícia i "trastos" en els esmentats llocs.

Nosaltres, a través de l'extinta Unitat de Medi ambient de la Policia Local, amb un vehicle no logotipat, que ara no fan servir doncs, com que la demagògia socialista va fer veure a la gent que aquell cotxe era un vehicle oficial per portar a l'alcaldessa, ara es veuen inmersos en la seva pròpia trampa, i no l'utilitzen per a les finalitats per les que es va adquirir; vam incoar un gran nombre d'expedients a persones incíviques i vam imposar forces sancions; cosa que va implicar una reducció dràstica de l'abandonament de bosses i brutícia al carrer.

Ara, sense deixalleria mòbil, sense UMA, sense utilitzar el vehicle no logotipat, ara sí que podem tornar als vells temps d'un poble brut i desordenat. I el que és pitjor: sense ningú que ho vigili!

No sóc capaç d'imaginar-me què queda més per desfer. Sempre podriem tirar a terra la comisaria, tornar els carrers del centre al seu estat anterior, o la rambla Pere Pou, o desfer la ronda Verda.... vés a saber!