dimarts, 28 de febrer del 2012

QUÈ DIU QUE QUÈ DE LA POLICIA?

A la pàgina web de l'ajuntament figura la següent notícia:

"La Policia Local de Palau-solità i Plegamans ha estat seleccionada per la Subdirecció de Coordinació de la Policia de Catalunya com una de les cinc policies locals del país on es farà la prova pilot del nou programari informàtic de gestió i suport als processos de les policies locals (denominat SIPCAT).

Aquest nou programari permetrà unificar els sistemes informàtics de totes les policies locals de Catalunya que estiguin ja integrades a la xarxa RESCAT, que és un sistema de comunicacions de tecnologia digital, destinat a cobrir les necessitats de comunicacions dels serveis d’emergència i seguretat de la Generalitat de Catalunya i de les administracions locals. El segon requisit per als ajuntaments seleccionats és que hagin signat el conveni de cessió d’ús del SIPCAT entre el Departament d’Interior i l’Ajuntament, que en el cas de Palau-solità i Plegamans es va signar el 15 d’abril de 2011.

La utilització del nou programari permetrà la coordinació de tota la informació i la millora de la gestió diària de les policies locals amb l’objectiu de reforçar l’atenció ciutadana i millorar els serveis que s’ofereixen al municipi. A més, en un futur planteja moltes opcions de millora de la coordinació entre els diferents cossos policials i d’emergències.

La prova pilot es realitzarà durant el mes de març i abril i, a més de Palau-solità i Plegamans, participaran les policies locals de Sant Boi de Llobregat, Platja d’Aro, Cerdanyola del Vallès i Mollet del Vallès".

I tant que sí!
Aquesta notícia, sota el títol de: LA GENERALITAT SELECCIONA LA POLICIA LOCAL DE PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS PER FER LA PROVA PILOT PEL SEU NOU PROGRAMARI INFORMÀTIC, ja no és notícia. Ho va ser el 15 d'abril de 2011 quan vam signar el conveni de col·laboració amb el Departament d'Interior de la Generalitat, i a aquests efectes va venir el Conseller Felip Puig. Només cal que acudiu a la nota de premsa penjada en aquest mateix blog el dia en qüestió per constatar la realitat dels fets.

Com que l'actual govern no governa, ni pren decisions importants sobre res, més enllà de protestar i protestar via mocions i populismes barats, viu de renda. Però, viure de renda no significa que es puguin atribuir mèrits que no els corresponen. I és que, durant l'anterior legislatura vam dedicar-nos de ple, dins la tasca de modernització de la Policia Local, a posar al dia tota la seva estructura i organització; i, entre d'altres coses, figurava la nova instal·lació d'un nou programa informàtic de gestió de la policia que, tot i haver estat degudament pressupostat durant l'any 2010 i 2011, vam aconseguir que la conselleria d'en Felip Puig ens triés com a model per fer la prova pilot que ara diu que faran durant els mesos de març i abril, i per això ens van instal·lar de forma gratuïta tots els terminals i programa informàtic als nostres equips.

Fa ja un any que Palau-solità i Plegamans es troba integrat en el sistema general d'emergències de Catalunya.

si ara han descobert els seus avantatges, m'en alegro. Si ara s'adonen de totes les mentides que van deixar anar amb el tema policial, perfecte. si mica en mica van veient que han heredat una policia i unes instal·lacions de les més modernes, eficaces i motivades del país, em satisfà gratament. Si poc a poc veuen que allò de quedar-se per raons reivindicatives amb un o dos efectius per torn, benvinguts al mon real. Ara només els resta descobrir que el vehicle no logotipat també te una gran utilitat, tot i que, a la vista de les manifestacions de la sra. Marcuello en el darrer ple dient que "com que ara ja el coneixia tothom, ja no podia servir amb la mateixa eficàcia". Però, és clar, si el seu desorbitat grau d'irresponsabilitat els va portar a fotografiar-lo i publicar-ho en els seus mitjans perquè tothom el conegués, ara per què es queixen.

al final aterraran en el món real, i podran apreciar de veritat el canvi observat en aquesta policia malgrat els esforços de desconstrucció perpetrats fins ara!