dilluns, 7 de maig del 2012

LA REGIDORA D'ESQUERRES DE TOTA LA VIDA

No m'he pogut estar d'escriure alguna cosa, després d'escoltar a la web de Ràdio Palau, l'entrevista realitzada a la regidora Sra. carmen Sanz del PSC-PSOE de Palau-solità i Plegamans, qui sembla que actualment ocupa les carteres de Festes, Gent Gran i Espais Públics.
 
I no m'en he pogut estar per diverses raons. Per una banda, perquè al repassar la seva trajectòria política falta d'una forma flagrant a la veritat. Es proclama d'esquerres de tota la vida, diu que és socialista per tradició familiar i per convicció, que el pare ja ho era, els germans, fills, etc. I clar, no he pogut evitar un enorme somriure al recordar la seva militància, cap a mitjans dels anys noranta, a Unió Democràtica de Catalunya, partit al que jo milito des del mes de novembre de 1992. I és que, tampoc cal que s'en amagui. Si va militar a UDC i es considerava una autèntica nacionalista, i la seva evolució ideològica l'ha portada a militar a un partit espanyol i espanyolista, és del tot legítim i no hi ha pas res a dir. Però, amagar, i potser avergonyir-se d'aquella militància, no és pas quelcom que la dignifiqui. I he comentat la seva deriva ideològica d'un nacionalisme català a un d'espanyol al recordar com, ara fa pocs mesos, va votar en contra de l'adhesió de l'Ajuntament del nostre poble a l'Associació catalana de municipis per la Independència que promou i presideix l'amic Josep Maria Vila d'Abadal.
 
D'altra banda, també hi ha altres aspectes de l'entrevista que m'han cridat l'atenció. Per exemple, l'obsessió quasi malaltissa d'explicar una, ja falsa, situació econòmica dolenta del consistori palauenc. Es proclama contrària a les retallades, però anúncia que es veu en la necessitat d'aplicar-les per a la propera Festa Major. Li haurem de recordar que el darrer govern socialista va deixar una Festa Major amb un pressupost de pràcticament 700 000 euros, i que l'anterior govern liderat per CiU la va deixar amb un pressupost de 200 000 euros. Sembla que es mori de ganes d'apuntar-se a la política de retallades, com si d'una moda es tractés, oblidant que d'altres governs s'han trobat una situació ruïnosa, i en canvi ella, es troba amb unes arques del tot sanejades que són l'enveja de mig país.
 
Observo la seva perplexitat davant la gran implicació de la societat civil palauenca, les entitats i moltes persones a títol particular, davant l'organització d'actes de tot tipus. Només cal que treballi perquè aquest caliu no es perdi, que la feina gran ja està feta.
 
Pel que fa a la Gent Gran, fins al moment no se li coneix cap més aportació que no sigui la d'haver eliminat el ja tradicional dinar; i cal recordar que el dinar, que enguany s'ha convertit en un verenar que tindrà lloc el proper dia 19 de maig, el va heredar l'anterior govern amb un pressupost de prop de 35 000 euros i que el va reduir fins a 18 000 euros.
 
Finalment, en quant a l'àrea d'Espais Públics, va confirmar que la seva política no va ni anirà més enllà de la de Tapar forats, posar quatre rajoles, pabimentar petits esborancs, i tot allò que suposa el dia a dia, en quant a manteniment, de qualsevol ajuntament. I a sobre diu que s'ha trobat uns barris abandonats! si només ha de tapar quatre forats, no deu ser tant l'abandó al que es refereix!