divendres, 8 de febrer del 2013

EL PLA DE GOVERN

A cada legislatura, a les poques setmanes o mesos d'inici del nou mandat, tot govern aprova i presenta públicament allò que porta per nom Pla de Govern. sí, un document, normalment en forma de llibret, que explica d'una forma detallada les previsions d'aquell govern per a tota la legislatura. Explica què farà i com durant els quatre anys de mandat que s'acaben d'iniciar.
 
Això, que és normal arreu, i que també ho era al nostre poble fins a la legislatura 2007/2011, no ho és en canvi per l'actual govern tripartit format pel PSC-PSOE, ICV-EUiA i la VdP-siP.
 
Va ser durant el mes d'octubre de 2007 quan fou presentat el darrer Pla de Govern municipal per aquella legislatura, el qual no només fou presentat públicament a la ciutadania en un acte a can Cortès, sino que fou degudament repartit a totes les llars del municipi. Si el rescateu, podreu comprovar, amb molt de goig dels que vam elaborar-lo, com es van cumplir pràcticament el 100% de les seves previsions.
 
En els plens municipals dels mesos d'octubre i novembre de 2011, des dels grups de l'oposició vam preguntar diverses vegades sobre el nou Pla de Govern, i vam obtenir com a resposta que estaven treballant per acabar-lo d'enllestir i que, pels volts de Nadal, (no van dir de quin any), ja tindriem notícies del mateix i seria degudament presentat.
 
La realitat és molt toçuda i, arribats al mes de febrer de 2013, encara no hi ha Pla de Govern.
 
Només amb aquest fet podem constatar allò que tant i tant repetim: Tenim un govern que no governa, que desfà enlloc de fer i que, si fa, és d'oposició a l'oposició. Un govern que no ha elaborat cap pla perquè no en té ni idea de què vol fer al nostre poble, ni com ni quan ho vol fer. Tenim un govern que, com diuen els castellans, "va a salto de mata, amb el aquí te pillo aquí te mato!. No us pensessiu que em fa massa il·lusió, des de l'oposició municipal explicar-vos tot això. el que a mi m'agradaria és disposar d'aquell full de ruta per, d'aquesta manera, poder fer el necesari control de la tasca del govern. Però, com que no hi ha pla, perquè no saben, i potser ni tan sols ho volen saber, què cal fer al municipi per millorar el benestar de tots nosaltres, doncs, anem passant fent el mínim imprescindible: tapant un forat aquí, arranjant aquella vorera allà..., i molt però que molt poca cosa més!
 
L'altre dia escoltava una informació relativa al nivell de transparència de la pàgina web municipal. En l'estudi que reflexava les conclusions a l'efecte, es deia, entre altres coses, que hi mancava informació sobre l'alcaldessa i els regidors, (recordo que durant l'anterior mandat hi havia un contacte amb l'alcaldessa i amb els regidors que ara ha desaparegut), que manca informació sobre els regidors de l'oposició, que no s'hi mostren els acords principals de les Juntes de Govern i d'altres òrgans col·legials, i sobretot, que no hi figurava el Pla de Govern municipal! Ni hi és ni hi serà perquè no l'han fet, perquè no tenen absolutament res planificat per aquesta legislatura. Perquè segueixen vivint de renda de l'obra executada per l'anterior govern, com per exemple allò que va deixar dibuixat el regidor Josep Maria Serravinyals de la nova façana del teatre o sobre les voreres de l'altra banda de la Rectoria a Santa Maria de Palau-solità amb els nous fanals, etc que ara han realitzat.
 
Tenim un govern que no governa, que segueix desfent, a excepció de tot allò que depèn del regidor Pedro Sánchez. Però, si els preguntem per la negociació del conveni col·lectiu amb els treballadors i funcionaris municipals, ens diuen, fa més d'un any, que estan molt avançades i que ben aviat tindrem notícies; si preguntem per la conexió elèctrica de l'antiga caseta de la Creu Roja per a la definitiva instal·lació de l'associació de voluntaris de Protecció civil, també diuen que els tècnics hi estan treballant, des de fa un any i mig, i que aviat podran disposar de l'equipament; si preguntem pel POUM, també fa un any i mig que està preparat per a ser aprovat....; i podriem seguir amb un llarg etcètera. Però, si no hi ha pla, ni previsió de res, ni objectius clars, és qüestió d'anar tirant, de qui dies passa anys empeny i, en definitiva, esperarem que d'aquí poc més de dos anys, la gent sabrà valorar adequadament la feina que aquest govern no ha fet, substituïnt-lo per un altre amb persones que de veritat tinguin ganes de treballar pel poble i servir els interessos dels seus ciutadans.