dilluns, 18 de febrer del 2013

QUIN ENVOLIC!

No m'esperava pas que, des del govern municipal es manifestés tant nerviosisme arran del post precedent sobre el tema de l'ubicació dels nostres comerciants durant la celebració de la propera edició del Mercat Medieval els dies 4 i 5 de maig vinents. ara, fins i tot, sembla que estant provocant, d'una forma subtil, que es presentin instàncies demanant l'emplaçament a l'esplanada de can Linares. Per cert, un lloc aquest construït i arranjat durant l'anterior mandat i que, efectivament, necessita iniciatives per anar-lo consolidant.
 
No pensava pas que una qüestió com aquesta generés tanta preocupació. I no és pel tema, poc transcendent, de si hi ha qui diu que posaria els diners per tal que els comerciants es poguessin ubicar a l'Avinguda Catalunya i tallar la carretera com es feia abans. La qüestió és l'obsessió del govern de voler fer el contrari que feiem nosaltres. I és que, ni és cert que el cost sigui el de cinc mil euros, i potser el comerciant esmentat el que va voler és provocar el dubte o qui sap què.
 
Ara, mouran cel i terra per fer veure que els comerciants prefereixen la seva opció, la de l'Ajuntament, i no la de el tall de la carretera. Faran que es presentin instàncies per demostrar-ho. La veritat sobre la reunió que us vaig comentar, és la que és. I allà ningú es va mostrar a favor de tornar a l'esplanada de can Linares; o al menys, en el format de l'any passat, amb grans espais sense res entre la fira en sí del castell i l'esplanada on éren els comerços del poble.
 
Segur que també hi haurà instàncies, o intent de presentar-les demanant l'avinguda Catalunya. Només ens ensenyaran les altres. Però, dels que demanen can Linares, caldrà també comprovar quants d'ells acaben anant i participant del Mercat Medieval.
 
Penso que tot cal negociar-ho, parlar-ne, consensuar propostes, saber cadascú on està disposat a arribar. Anar pel món amb aquesta mena d'imposicions no porta mai a bon fi.
 
Tenim encara força temps per davant per solventar adequadament tot això. I estic segur, molt segur, que en l'ànim del Regidor Miquel Rovira està el solventar-ho d'una forma satisfactòria per a tothom. Una altra cosa és que pugui fer el que ell com a regidor pretén portar a terme.