dijous, 14 de febrer del 2013

MALESTAR ENTRE ELS COMERCIANTS PER LA UBICACIÓ DEL MERCAT MEDIEVAL

Doncs sí. Ja tornem a trobar-nos davant l'organització d'una nova edició del Mercat Medieval de Palau-solità i Plegamans, i també amb un nou intent de seguir desfent.
 
I no és que vulgui ser pesat amb això del desfer de l'actual govern. Em limito a constatar el que hi ha, i per tant, lamentar profundament que això sigui així i no d'una altra manera.
 
No cal que us recordi de com de consolidat va quedar el Mercat Medieval al nostre poble durant l'anterior mandat. I no ja només per la ubicació del mateix, agafant l'entorn del Castell de Plegamans i tota la baixada, ocupant amb els comerços del municipi la zona de l'avinguda Catalunya en la que es tallava el trànsit i s'aconseguia que els nostres comerciants, per primera vegada obtinguessin un rendiment participant activament d'aquest esdeveniment.
 
L'any passat, l'actual govern va voler ubicar les parades dels nostres comerciants a la nova esplanada de la zona de can Linares, amb un veritable fracaç de l'iniciativa, provocant que molts dels nostres botiguers avisessin que, de seguir així, no participarien en futures edicions.
 
Dimarts passat va tenir lloc la primera reunió de tots els comerciants interessats en participar en la fira medieval d'enguany amb els responsables municipals. La idea del govern era clara: cal evitar com sigui tornar a ocupar l'Avinguda Catalunya, doncs això denotaria l'èxit de la iniciativa del govern anterior. I, amb l'objectiu de convencer als comerciants presents a la reunió, van empatollar-se que el tall de la carretera comportava una despesa, impossible d'assumir pel consistori, de prop de cinc mil euros; amb la qual cosa es pretenia evitar qualsevol temptació de reivindicar la tornada a l'avinguda Catalunya. Però, oh, sorpresa! Resulta que un dels comerciants va posar els diners damunt la taula a fi que no hi hagués excusa al respecte. Resulta que cap dels comerciants presents estava a favor de l'ubicació a l'esplanada de can Linares, i que els responsables municipals s'erigien en representants dels comerciants que estaven en contra del tall de la carretera.
 
a partir d'aquí, sí que ja no van saber com justificar la negativa a tornar a ocupar l'Avinguda Catalunya. L'Ajuntament no podia entendre de cap manera com ningú dels allà presents avalava les seves pretensions de fer-los estar a la zona de can Linares que, a sobre de provocar una minva important d'ingressos, els hi volen fer estar fins a les dotze de la nit!
 
Sembla que el mercat Medieval tindrà lloc el cap de setmana del 4 i 5 de maig. Una altra cosa és si els nostres comerciants hi voldran ser en cas de mantenir-se en l'obsessió del govern d'ubicar-los a l'esplanada de can Linares i no a l'Avinguda Catalunya. I pensar que tot és per fer el contrari que els d'abans! Quina pena i quina vergonya tot plegat!