dimarts, 2 de desembre del 2008

PRESENTACIÓ DEL NOU CURS D'EDUCACIÓ VIÀRIA


Aquest matí ha tingut lloc al saló de plens de l'Ajuntament, la presentació del nou curs d'Educació Viària que, com a una de les novetats importants, s'iniciarà més aviat que en anys anteriors començant al mes de febrer per finalitzar cap al juny, si bé el gruix de les activitats programades tindrà lloc durant els mesos de febrer i març del proper any 2009.

Com sabeu, l'Educació Viària ha estat una de les coses en les que he posat major interès des que sóc Regidor de Governació. Així el curs passat, ja vam introduir gran quantitat de novetats amb la finalitat de donar a aquesta matèria tot l'impuls i dinamització necessària amb l'objectiu que tota la nostra població infantil, des de les escoles bressol fins a l'ensenyament secundari, vagi rebent els imputs necessaris per tal que, amb el temps, aconseguim que els nostres joves tinguin els coneixements i eines indispensables com perquè la seguretat i la sostenibilitat en la mobilitat pels nostres carrers sigui prou alta per evitar accidents i/o negligències amb resultats del tot indesitjables.

Com sabeu, per part de la Diputació de Barcelona s'ha reconegut la tasca feta des de la nostra Policia Local, i hem estat reconeguts com a municipi model pel que fa a les bones pràctiques en matèria d'Educació Viària i de mobilitat segura i sostenible, al ser inclosos en la pàgina web de la Xarxa Mobal de la mateixa Diputació. I és que, van ser moltes les novetats incorporades l'any passat en aquest curs, tals com els acords amb l'empresa Jané, amb els simulacres d'accidents, amb el RACC, amb la Fundació Gutman, etc. A més, no ens vam limitar a impartir aquesta matèria en l'ensenyament primari sino que ho vam ampliar ocupant-nos d'una població escolar de més de 2600 alumnes.

Com sabeu, el Caporal encarregat de la Unitat d'Educació Viària, en Rafa Reina, junt amb el recolzament d'un agent més així com els voluntaris de Protecció Civil, serà qui portarà el pes del curs i qui també manté tots els contactes amb les diferents institucions i empreses col·laboradores. La seva empenta, ganes, capacitat, il·lusió, ambició en millorar dia rere dia l'educació dels nostres fills en aquesta matèria, el seu altíssim grau de coneixement del tema donada la seva gran formació, fan que disposem de les persones i els recursos necessaris per seguir essent l'enveja del país en una matèria en la que, des de la meva regidoria considerem de cabdal importància per a les generacions futures i la seva educació a l'hora de circular a peu o en el vehicle que sigui pels nostres carrers o vies.

En Rafa Reina ha estat qui, d'una forma molt didàctica, ha explicat a la totalitat de directors i responsables dels centres educatius del nostre poble, tots els detalls del curs que es prepara; havent suscitat un gran interès en tots els centres escolars així com als pares dels alumnes; havent superat, d'aquesta manera, les èpoques en les que l'Educació Viària suposava només una fotografia més per als polítics municipals, sense incidir en allò que de veritat interessa: L'Educació per a una mobilitat segura i sostenible per als nostres fills!