dijous, 12 de febrer del 2009

MÉS PROJECTES PER ENGUANY. I ARA, ELS DEL FEIL!

L’Estat aprova els projectes presentats per l’Ajuntament al FEIL per un valor de 2.405.978€

Les empreses i els professionals que ho desitgin ja poden sol·licitar les instàncies per concursar en l’adjudicació dels projectes de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans que seran finançats pel Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL). Poden obtenir més informació a www.palauplegamans.cat.

Els projectes presentats han estat aprovats pel govern central. En aquests moments l’Ajuntament ja té els plecs de clàusules aprovats i es publicaran de manera oficial a mitjans d’aquest mes de febrer. Així, el consistori ja disposarà de les dades de contacte per tal de fer arribar als interessats tots els detalls tècnics dels projectes. Després, seran les empreses i els professionals qui hauran de remetre a l’Ajuntament els seus pressupostos i la informació addicional que els pot fer sumar més puntuació per ser escollits.

Cal tenir present que la puntuació de les propostes dels concursants en l’adjudicació dels projectes que finançarà el FEIL contempla un requisit especial: l’ocupació de treballadors i treballadores; si bé, i com en tota obra pública, continuarà tenint un pes específic la qualitat que proposin els concursants així com les millores que hi introdueixin.

Quant a la valoració de l’ocupació que ofereixin les empreses amb els projectes és rellevant saber que se sumaran tant els llocs de treball que les empreses mantinguin com els de nova contractació, especialment si es fa a través del Servei de Desenvolupament i Ocupació (DESOC) de Palau-solità i Plegamans. En aquest sentit, cal destacar la comissió específica que ha creat l’Ajuntament entre les regidories d’Urbanisme i Ensenyament, el DESOC i els Serveis Socials per tal de coordinar accions conjuntes, tant en el cas dels projectes del FEIL com en les següents actuacions que es facin al municipi. Al DESOC hi ha apuntats actualment paletes, manobres, guixaires, peons, electricistes, pintors, encarregats d’obra i conductors d’excavadores, entre altres professionals, que busquen feina.


La regidoria d’Urbanisme recorda que els projectes que el consistori ha proposat al govern estatal per ser finançats pel FEIL són:

Projecte de reforç estructural i rehabilitació d’edifici municipal situat al carrer Anselm Clavé, 11
286.703,18
Projecte de conservació i millora de façanes, coberta i sala de plens de la Casa Consistorial
201.740,33
Projecte d’urbanització complementària Rambla Mestre Pere Pou
449.952,37
Projecte d’urbanització rotonda Rambla Mestre Pere Pou
198.966,68
Projecte d’ampliació de la xarxa de clavegueram del carrer Arquitecte Falguera
594.666,41
Projecte d’ampliació de la xarxa de clavegueram de l’avinguda Diagonal
268.475,84
Projecte de desconstrucció de les antigues instal·lacions de la Granja d’en Linares
212.672,71
Projecte d’urbanització d’una nova zona verda delimitada pels carrers del Castell i Sant Lluís

119.524,28
Projecte de desconstrucció de tres edificacions annexes a l’antic escorxador municipal
48.185,00
Projecte d’ampliació de la vorera del Camí Reial entre els carrers Sant Miquel i Josep Tarradellas
25.091,00