dissabte, 18 de juny del 2011

INSÒLIT

Avui es compleix exactament una setmana de la constitució del nou consistori palauenc/plegamaní i que fos escollida Alcaldessa la sra. Padrós. Ahir va fer quinze dies que els tres grups que li van donar suport subscrivissin el ja famós pacte d'investidura en el que només s'expressaven termes com: Participació, transparència, treball eficient, rigor, transversalitat, baixada de sous d'acord amb les prescripcions del govern espanyol, i la creació d'un Síndic de greuges local. Molt poca cosa més!

Doncs, en aquesta tesitura encara el poble de Palau-solità i Plegamans resta a l'espera de la formació del que ha de ser el seu govern municipal.

si només hi ha alcaldessa, si no hi ha govern, es produeix una gravíssima paralització del funcionament de tot l'aparell administratiu que difícilment permetrà que el dia a dia de l'ajuntament doni resposta a les sempre perentòries necessitats dels vilatans, comerciants, proveïdors i col·lectius que depenen principalment d'aquest correcte mecanisme municipal.

Resulta del tot inimaginable en cap govern, ni local, ni provincial, comarcal, autonòmic o estatal, que s'investeixi president o alcalde abans de pactar-se una adequada distribució de les responsabilitats de govern entre els signataris d'aquell pacte. És insòlit. Podeu anar-ho comprovant ajuntament per ajuntament, consells comarcals, diputacions, generalitat, etc. Això no passa ni ha passat mai enlloc!

Quin problema s'amaga doncs darrera l'impossibilitat de formar govern? Per quina raó hi va haver tanta pressa en subscriure un acord d'investidura que no contingués també cap acord de govern? vol ICV, amb el seu anex VdPsiP, posar ara les coses ben difícils als socialistes? Mereix una batalla política interna, ja de bon començament entre les tres formacions que estaran en el govern la població de Palau? És cert que la Regidora sra. Marcuello pretén ocupar-se d'Urbanisme i governació? És possible que en aquest govern no acabi manant ningú?

Tot plegat fa que els auguris no siguin massa engrescadors, però seguirem a l'espera que es perfilin del tot aquests serrells que diu que els queda per tancar.