dimarts, 12 de març del 2013

TENIM PRESSA!

Avui he llegit que s'ha determinat que les eleccions al Parlament europeu seran el 25 de maig de l'any vinent. Sembla que el Govern, amb el president Mas al capdavant, ERC i alguna altra bona gent, es plantegen seriosament fer coincidir aquests comicis amb la consulta per la Independència. Ho trobo molt bé!
 
La data de la nostra Diada Nacional de l'Onze de setembre que, si tot va bé, s'haurà de canviar per la del 25 de maig, té un gran simbolisme emocional i històric. Però, tal com estan anant les coses i el fet que fer coincidir el referèndum amb les eleccions europees comportaria un gran estalvi econòmic i de recursos humans, fa que sigui molt aconsellable mirar d'aconseguir entre tots que el dia 25 de maig del 2014 poguem decidir qui seran els nostres representants al Parlament europeu, però sobretot, si volem seguir formant part del passat, de l'anacronisme, l'antidemocràcia i la submisió, o pel contrari, el que volem és ser lliures, esdevenir un nou estat d'Europa i, en definitiva, poder ser el que nosaltres decidim ser, recaptar els nostres impostos, recuperar l'estat del benestar, deixar enrere les "retallades" i partir de zero dins d'una Europa moderna i innovadora.
 
Ho va dir el president Mas el passat dia 12 de setembre, després de la gran manifestació d'un milió i mig de persones del dia abans a favor de la independència de Catalunya: Ens caldrà voluntat de ser, grans majories i capacitat de resistència. I amb només sis mesos n'hem tingut prou per veure on són capaços d'arribar els poders legislatiu, executiu i judicial espanyols no només per evitar una consulta escrupulosament democràtica sino per intentar fer veure a tothom que aquí som tots una colla de corruptes, que ens barallem entre nosaltres per tot, que això és el caos més absolut i que, com que no ens en sortim dels problemes econòmics i socials, doncs que sort en tindrem d'ells que vindran a pacificar la situació. I tant que vindrien amb els tancs si calgu´es, però, entre que els tenen rovellats i que Europa ens cobreix, res d'això els servirà per evitar l'inevitable.
 
El ridícul del Ministre Fernández Díaz amb el tema de l'informe policial publicat al Mundo pel novembre passat a fi d'enverinar les eleccions catalanes, el ridícul de la tal Sánchez Camacho amb el tema dels escortes, l'atenció mediàtica a la que, encara no entenc com si présten tant fácilment els mitjans catalans, en relació a les espies o manifleries de Método3, la imputació a tot aquell català contra qui es presenti denúncia encara que sigui infundada, etc, fa que es vulgui fer veure que aquí som una colla d'impresentables, que això no s'aguanta per enlloc, que tothom és corrupte, que la nostra policia no en sap...., i tot el que volgueu i mes, que això només ha fet que començar.
 
Però, en contra del que s'esperaven, la nostra reacció ha sigut molt diferent a l'esperada per tanta "intel·ligència espanyola". Cada dia que passa són més les persones que volem decidir el nostre futur lliure i democràticament. cada dia som més els independentistes, els que volem esdevenir un nou estat dins d'Europa. I això ja no ho podran aturar.
 
Per aquest motiu, tenim pressa, molta pressa. Per això, cada vegada fem menys cas de les invectives procedents d'Espanya en tots els àmbits de la nostra vida, així com dels grups, cada cop més minoritaris, que hi ha a Catalunya en desacord amb el nostre Dret a Ser.
 
El proper 25 de maig de 2014, com a molt, volem decidir el nostre futur nacional, i ningú ho ha de poder impedir!