dimecres, 22 de gener del 2014

EL SIMPLE MANTENIMENT COM A PROJECTE

Diria que el nostre deu ser l'únic Ajuntament en el que hi ha un Regidor de Projectes. No en conec cap més, al menys en el nostre entorn més immediat. El pitjor de tot, és que, aplicant aquella màxima castellana que diu: "Dime de lo que presumes y te diré de lo que careces", després de gairebé tres anys de govern del PSOE, ICV i la Veu, encara no tenim notícia de cap projecte, ni que s'estigui preparant ni que s'hagi portat a terme. I és que, si resulta que tenim un Regidor de Projectes només per fer una pista esportiva amb quatre pilars i una teulada, no sé si la cosa es justifica massa.
 
Diria que, més enllà dels nous columbaris i nous ninxols al cementiri municipal, l'únic projecte d'aquest govern és el de la famosa pista polivalent semidescoberta a construir al costat mateix del pabelló d'esports Maria Victor.
 
El problema rau en que ens volen vendre com a projecctes el que és la més elemental obligació de qualsevol govern municipal: reparar constantment voreres, reasfaltar carrers, arranjar forats o esborancs, canviar portes o finestres i arreglar aïllaments tèrmics o acústics, etc. Fer això, que només faltaria ja que ni això fessin, resulta que és la gran obra d'un govern sense full de ruta, sense cap pla preconcebut, ni estudi previ, ni res.
 
Des dels qui vam governar Palau-solità i Plegamans durant l'anterior legislatura ens satisfà moltíssim observar el gran equip tècnic que vam deixar després dels canvis profunds i una adequada estructuració de tot el departament dels Serveis Tècnics municipals. Ens satisfà molt veure com, des de l'arquitecte municipal, els arquitectes tècnics, nou enginyer, també l'enginyer de Via Pública i més personal inexistent fins aleshores, la maquinària de planificació i execució de la totalitat de treballs de manteniment, reparació i millora dels carrers, voreres, equipaments municipals, etc, responguin a una dinàmica de treball perfectament coordinada i integrada que ara ja no té marxa enrere.
 
Sorprèn veure com, del normal, en fan notícia. Vist des de l'informació facilitada pels mitjans locals, es pretén donar la sensació d'abandó; com si abans no s'hagués estat al damunt de tot això. Com si no s'haguessin reasfaltat molts quilòmetres (i dic quilòmetres) de carrers; moltíssimes voreres, esborancs, enllumenat; repintat i adequada ordenació de tota la senyalització vertical i horitzontal. Sorprenen les notes de premsa explicant com s'aprofiten les vacances escolars per reparar elements de les escoles, quan sempre ha estat així. Encara recordo aquell any que, al reparar la teulada de l'escola Folch i Torres, ens vam trobar més de noranta teules trencades; i no vam fer cap nota de premsa! O, la gran quantitat de noves voreres realitzades a través dels Plans d'Ocupació locals. Però, ara, si hi ha un forat, hi col·loquem vint tanques, ens hi passem una setmana, en fem una nota de premsa i fem veure que l'anterior govern ho tenia tot abandonat.
 
I aquest és el problema de qui, sabent-se incapaç d'anar més enllà, de prestar millors serveis a la població per millorar el benestar de la gent; qui sabent que només podrà acabar la legislatura havent començat una obra i prou, s'empara en la situació econòmica, culpa de tot als governs autonòmic, Diputació i de l'estat (sobretot perquè no els governa el PSOE), i es dedica només a arreglar voreres i tapar forats sense anar més enllà.
 
I no és pas això el que espera la gent d'un govern, i menys d'un equip de govern amb un Regidor de Projectes. Sí. Un Regidor de Projectes, sense Projectes!
 



This email is free from viruses and malware because avast! Antivirus protection is active.