dissabte, 4 de gener del 2014

ESTIMATS REIS MAGS D'ORIENT

Les nenes i els nens de Palau-solità i Plegamans, com els de tots els pobles i ciutats de Catalunya, ja senten aquell pessigolleig a l'estómac imaginant-se que, després d'esperar-vos a tots tres, a més del vostre seguici, aniran a dormir neguitosos i nerviosos al pensar que, mentre ells dormen, vosaltres entrareu dins la seva cambra o en qualsevol habitacle de casa seva per deixar-los els regals que us han demanat a les seves cartes. Però, vosaltres sabeu que, o no tot el que demanen els convé ni necessiten, que també teniu  molt en compte el que els cal, el que els pares pensen que els cal i, sobretot sobretot, que no tot el que demanen s'els ha de fer arribar, que hi ha molts nens que no podran aconseguir el mateix que d'altres, i que vetllareu perquè, d'acord amb la informació que us estan adreçant entitats com Caritas o Creu Roja, vetllareu perquè cap nena o nen es quedi sense regal.
 
Vosaltres, Magestats, representeu, amb el color de la vostra pell, a les diferents races i ètnies del món. I amb això, sabeu que el color de la vostra pell també porta implícita la procedència de molts dels nens i nenes que viuen actualment al nostre poble. molts nens i nenes que els seus pares van fugir de la pobresa patida en els seus països d'origen per venir a Catalunya cercant una vida millor. En molts casos sí que és millor que la del país de procedència, però, en canvi, aquí no mantenen un nivell de vida, de gaudi, de subsistència com els nens que tenen uns pares "arrelats", per dir-ho d'alguna manera, aquí.
 
Sabeu, que aquesta diferència que fins ara s'ha pogut constatar, ara ja no és tanta degut al grau de precarietat econòmica patida també pels nens i nenes que tenen uns pares "arrelats" al país des de sempre.
 
Suposo que la vostra tasca és cada any més difícil. Perquè haureu de mirar de fer entendre als nens i nenes que gaudeixen de pares amb treball, amb ingressos, amb benestar, amb salut i amb totes les joguines del món, que cada dia hi ha més nens i nenes sense pares amb suficients diners, amb dificultats per oferir alimentació diària als seus fills, amb recursos per poder pagar cada mes la llum, el gas per resguardar-se del fred, l'aigua....  Haureu de mirar de fer-los entendre, amb la vostra màgia, que encara que durant l'any els seus pares poden oferir-los de tot, en diades com aquestes en les que arribeu d'unes terres tant llunyanes després de tant llarg viatge, que, ells que estan bé, han de pensar en els que no ho estan. Que han de tenir en compte més que mai que les joguines, els regals..., no ho són tot. Que han de pensar en els que, tot i que els seus pares gairebé no els poden oferir la més elemental alimentació, que també esperen algun regal vostre en aquest dia. I que, per tant, caldrà que algú hagi de renunciar a algunes joguines o regals perquè tots els nens i nenes de Palau sense excepció, rebin la seva joguina o regal.
 
Els Reis Mags han de repartir il·lusió, però també respecte per a tothom, vingui d'on vingui, tingui la minusvalia que tingui, el problema que sigui... Heu de repartir també la idea de solidaritat. Inculcar en els nostres menuts el concepte d'ajuda als altres i de fer-los saber que, si avui gaudeixen d'una bona situació econòmica i familiar, no vol dir que sigui pas per sempre. Que aquells nens i nenes que no tenen pares amb suficients diners, benestar i feina, també han de gaudir del Nadal i rebre el seu regal en el dia de Reis.
 
No teniu pas una feina de portar paquets amunt i avall, que també. Teniu una feina de comunicació, informació, inculcar i fer entendre, sobretot als pares, que educar en els valors de respecte, solidaritat i ajuda als altres, és el millor regal que han de rebre els menuts de Ses Magestats a través dels seus propis pares i mares.
 
Demà anirem tots a donar-vos la benvinguda a la Plaça de la Vila, després pels carrers del poble, per acabar, com sempre a can Cortès, on se us lliuraran les cartes que encara no us hagin fet arribar.
 
Deixeu la feina de portar paquets als vostres patges i ajudants, i dediqueu-vos plenament a la tasca de transmetre valors. És el millor regal que podem rebre!