dimecres, 8 de gener del 2014

ENCARA SOBRE EL 2013

D'aquella entrevista realitzada a l'Alcaldessa per Ràdio Palau la vigília del dia de Nadal, em va quedar per comentar una qüestió referida a l'aprovació del famós POUM. Sí que vaig parlar-vos que l'Alcaldessa es va referir a l'aprovació inicial del POUM, però no dels seus comentaris al respecte.
 
I és que, com en altres ocasions us he dit, quan la Sra. Padrós i d'altres regidors del seu govern, parlen de diferents aspectes sobre el nostre poble, dona la sensació que ells hagin aparegut de nou en aquesta legislatura i que mai abans hagin tingut cap mena de responsabilitat municipal. Sembla que tot abans es va fer malament, i ara han aparegut ells per a posar-hi ordre.
No pensen, ni recorden, (o potser no els interessa) recordar que dels darrers vint anys ells hauran ostentat el govern durant setze. Doncs, quan es refereixen a l'abandó dels barris, al mal estat de carrers i voreres, enllumenats, claveguerams, etc, volen fer veure que ells seran els salvadors de tot el que durant tants anys s'ha fet malament. I és aleshores, quan observes que encara no s'han adonat del ridícul que fan quan es refereixen a totes aquestes situacions, ja que, la majoria d'extrems que descriuen són directament derivats dels seus anys de governs socialistes junt amb ICV.
 
Què passa si no quan es refereixen al mal estat del pabelló "nou"? Què passa amb les goteres, amb el desastrós estat del parquet, amb la manca de desaigües a la zona de vestidors, etc? Doncs que, tot i que l'anterior govern ja s'hi va anar posant per arranjar multitud de defectes constructius, en la seva voluntat de fer veure que va ser l'anterior govern qui, ja no que no s'en va ocupar, sino que gairebé ho va destrossar! Que es pensen que la gent no sap que els governs socialistes palauencs durant dotze anys només van fer un pabelló mal executat, un edifici de Promoció econòmica amb grans mancances i van deixar iniciades les obres de l'Escorxador? Que no recorden que aquest és el balanç de dotze anys de govern?
 
No sé si cal recordar quin és el llistat d'obres i inversions realitzades durant la passada legislatura, però aquest no és el tema d'avui.
 
L'Alcaldessa, en l'entrevista en qüestió, va dir que el POUM que ara s'havia aprovat inicialment combatia el fet que molts joves hagin hagut de marxar del poble. És a dir, vol donar a entendre que li ha donat un gir tant gran al POUM, que ara sí que podrem disposar de vivendes socials, a preus assequibles, pisos per a joves, etc. Com es poden dir tantes bestieses en tant poca estona?
 
Que potser es pensa que la gent s'ho creurà? Que deu pensar que dient això els ciutadans s'oblidaran que aquest POUM és el mateix que es va tancar amb total consens, no ja només l'any 2007 sino també al 2011? Que no recorda que el POUM ara aprovat és el mateix de sempre amb petites modificacions només sobre catalogacions o (descatalogacions) de certs immobles, deixar a banda els convenis urbanístics i petits elements de detall?
 
Per quina raó s'empatolla ara que amb aquest POUM deixaran de marxar els nostres joves cap a Caldes, Sant Feliu de Codines o Castell Tersol, si aquest és el mateix pla treballat durant les legislatures socialistes i la convergent anterior?
 
Es pensa que algú es creurà que durant la darrera legislatura vam fer un POUM pera l'especulació i ara ells n'han fet un de social?
 
Cal ser més seriosos i deixar de fer proclames que només cerquen una intencionalitat política basades en l'engany.
 
Si aquest poble expulsava als joves ella també en deu ser responsable, i potser la que més. Cal que diguem les coses pel seu nom i deixem d'enredar, perquè la política no cal que la desprestigiem més del que ja ho està. Intentem seguir treballant amb consens, en positiu, amb propostes (que per això hem presentat al·legacions), i deixem de llençar missatges enganyosos encaminats només al menyspreu de l'adversari polític quan, en realitat, el que s'ha treballat entre tots, és també entre tots que s'ha de consolidar, analitzar i aplicar!