divendres, 24 de gener del 2014

PERQUÈ CATALUNYA RÀDIO I TV3 TORNIN AL PAÍS VALENCIÀ

El proper dijous dia 30 tindrà lloc el primer ple ordinari del 2014. En aquest cas, com ja és habitual, tornem a posar damunt la taula diverses mocions d'interès. I, donat que, aquesta mateixa setmana s'ha produït un nou i lamentable atac a la nostra llengua per part d'Espanya i el mateix govern del PP a la que ells anomenen Comunitat Valenciana, ens hem vist en la necessitat des d'ERC i CiU de Palau de demanar que la Corporació municipal deixi clar el seu rebuig cap a aquesta agressió, després que durant vint-i-cinc anys s'escoltés Catalunya Ràdio amb normalitat al País Valencià.
 
Aquesta és la moció:

 

MOCIÓ QUE PRESENTEN ELS GRUPS MUNICIPALS DE CIU I D'ERC DE SUPORT A ACCIÓ CULTURAL DEL PAÍS VALENCIÀ I A L'ARRIBADA DE LES EMISSIONS DE CATALUNYA RÀDIO I TV3 AL PAÍS VALENCIÀ

 

 

Les emissions de Catalunya Ràdio i TV3 han pogut arribar al País Valencià gràcies a l'esforç i al treball que han fet molts ciutadans a través d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV).

 

Ara, però, després d'un llarg procés de setge per part del govern de la Generalitat Valenciana i del govern espanyol del Partit Popular, aquests han aconseguit el seu objectiu pel qual ACPV s'ha vist obligada a deixar d'emetre el senyal que permetia les emissions de Catalunya Ràdio fins ara en aquest territori.

 

ACPV ha rebut una comunicació del govern espanyol amb la qual s'insta a tancar les emissions i anuncia que l'entitat pot rebre dues multes per valor d'un milió d'euros, pel fet d'haver instal·lat estacions radioelèctriques sense autorització i utilitzat freqüències radioelèctriques sense autorització.

 

La continuïtat d'aquestes emissions són de vital importància per a la normalització del català en el conjunt del seu àmbit lingüístic, i de les relacions entre Catalunya i el País Valencià. D'altra banda, davant del fet que cada dia tenim accés a més mitjans en llengües i continguts ben diversos, la resposta d'un govern no pot ser mai la censura d'un canal en particular, sinó garantir l'accés dels ciutadans a la més àmplia oferta, com a mostra de pluralitat informativa i de llibertat d'expressió.

 

 

És per tots aquests motius que els grups municipals de Convergència i Unió i  d'Esquerra Republicana proposen l'aprovació dels següents acords:

 

PRIMER. Manifestar el nostre rebuig a les pressions exercides per part del Govern valencià i espanyol sobre Acció Cultural del País Valencià.

 

SEGON. Expressar el nostre convenciment que les emissions de Catalunya Ràdio i TV3 al País Valencià són una mostra de normalitat en l'exercici de la llibertat d'expressió, la pluralitat informativa i la promoció de la llengua.

 

TERCER. Fer arribar aquest acord al Ministeri d'Indústria, al Govern de Catalunya, al de la Generalitat Valenciana i a ACPV.

 

 




This email is free from viruses and malware because avast! Antivirus protection is active.