dimarts, 22 d’abril del 2014

RECONEIXEMENT A L'OFICINA DE SUPORT DE LA POLICIA LOCAL

S'ha acabat la desconexió amb tots vosaltres durant tots aquests dies de Setmana Santa. I, malgrat trobar-me força lluny, no he volgut deixar d'estar informat del que ha passat al nostre poble, ja sigui mitjançant la consulta diària a la pàgina web municipal, o escoltant, via Internet, els informatius de Ràdio Palau.
 
I, com aquell qui no vol la cosa, llegeixo que, el passat divendres dia 11 d'abril, en la celebració del dia de les Esquadres per part de l'Àrea Bàsica Policial de l'àmbit de Sabadell, els Mossos d'Esquadra fan un clar i explícit reconeixement a l'oficina de Suport de la nostra Policia Local.
 
Ves per on, l'única estructura que no ha desmuntat l'actual govern de la transformació que va experimentar aquest servei municipal de seguretat ciutadana, potser ha estat, precisament, l'Oficina de Suport de la Policia Local.
 
Durant l'anterior legislatura, a banda de la creació de la plaça d'Inspector en cap per exprés mandat del Departament d'Interior de la Generalitat regentat pel Conseller Joan Saura d'ICV, es van portar tot un seguit de canvis que van fer que la nostra Policia passés de ser un mer cos de vigilants (al que ara s'ha tornat), a un veritable cos de policia. Un cos de policia, amb Unitat de Medi Ambient, amb el seu vehicle tot-terreny, (que ja no existeix, ni la unitat ni el vehicle), una també desapareguda Unitat de Proximitat, una consolidadíssima Unitat de Mobilitat Segura que, malgrat tot, manté una certa activitat en l'àmbit de l'educació viària i prou, així com molts altres aspectes, com la formació continuada, l'especialització d'agents en qüestions com la Violència de gènere, menors i adolescents, drogues, seguretat del trànsit, etc, del que res o molt poca cosa en queda.
 
No cal dir que vam passar de tenir un sol caporal a tenir-ne sis, a fi que cada torn de servei disposés d'un comandament responsable, o d'haver constituït un equip d'atenció ciutadana i telefònica inmillorable, haver construït una nova comisaria que donés resposta a les necessitats d'una població com Palau-solità i Plegamans, ja que tot això no podia donar-se si l'infrastructura bàsica la constituïa una caseta amb dues habitacions sense les mínimes condicions exigibles.
 
A la vista de la constant i irresponsable actitud dels grups de l'oposició, ara al govern, vam avançar en tot i per tot; però la utilització política més perversa i deslleial va provocar que, d'una forma immediata, es volgués desfer tot el que es va aconseguir durant quatre anys d'un govern liderat per CiU.
 
Però, amb la creació de l'Oficina de Suport de la Policia Local, amb el caporal Geijo al capdavant, (que abans no era pas caporal) i la seva extraordinària i abnegada dedicació, es va aconseguir disposar d'un equip de Policia administrativa del que pocs ajuntaments poden presumir. Des d'aquesta oficina, no només s'atenen denúncies i reclamacions de tota mena, sino que, fins i tot, s'instrueixen causes penals perfectament preparades per al Jutjat i la celebració dels pertinents judicis ràpids, de violència, de faltes, etc. L'assessorament a les persones, l'atenció directa i permanent al ciutadà, la tramitació de tota mena de documentació administrativa policial, emisió d'informes, atestats, etc, ha fet que aquesta Oficina rebi el reconeixement dels Mossos d'Esquadra. Això vol dir moltes coses. Però, sobretot, que els Mossos expressen el seu agraïment a la nostra policia doncs, la tasca que porta a terme descongestiona d'allò més a la policia catalana, i dona el plus de proximitat i coneixement necessari que li correspon a una policia com la local.
 
M'haureu de permetre que m'ho digui jo mateix. Però, em sento orgullós d'haver creat aquesta oficina, i malgrat els que surten a la foto siguin els responsables polítics actuals que tant van fer perquè això no acabés consolidant-se m'alegro i molt que siguin ells qui ara rebin aquest premi perquè s'adonin de la seva irresponsabilitat manifesta durant l'anterior legislatura. Els demano que s'aturin aquí en la seva voluntat destructiva, davant l'evidència de la bona feina portada a terme durant l'anterior mandat.
 
Moltes felicitats als qui, com el caporal Àngel Gallego Geijo, l'agent que en cada moment hagi col·laborat amb ell, les dues administratives i a la resta d'agents i responsables policials que hi hagin contribuït! La proximitat és la vostra raó de ser!
 



This email is free from viruses and malware because avast! Antivirus protection is active.