dijous, 15 de maig del 2014

CONTRADICCIONS I TERGIVERSACIONS

A la que he disposat de mitja horeta lliure, m'he decidit a escoltar, via web de Ràdio Palau, l'entrevista que l'Eduard Garcia va fer a la regidora Marcuello el passat dijous dia 8 de maig. I no perquè ja ens ho sabem i hi estem acostumats, en les seves respostes, declaracions i afirmacions, et deixa de sorpendre que t'adonis com, peti qui peti, des del Govern municipal s'intenta mantenir un determinat discurs en contra de l'anterior govern que, bàsicament es fonamenta en la mentida, les mitges veritats explicades de manera molt llunyana a la realitat i les tergiversacions, i com fan que ella mateixa (la regidora Marcuello) es vagi enfonsant en un mar de contradiccions del que acaba sense saber com sortir-ne.
 
Són diverses les qüestions sobre les que fou interpel·lada, i sobre les que avui només resumiré els aspectes més relacionats amb l'urbanisme palauenc. I és que, en primer lloc, fou abordat el tant i tant recurrent tema del POUM. I no cal dir que, tots sabem, que el 30 d'abril es va cumplir un any de l'aprovació inicial d'aquest instrument de planificació urbanística. Sabem també que el dia 14 de setembre de 2013 va finalitzar el termini per a la presentació d'al·legacions al pla en qüestió, i que s'en van presentar més de 164. A partir d'aquí però, no sabem res més, més enllà de les seves respostes evasives davant les nostres preguntes insistents de cada mes en els plens municipals. I és així que, des del passat mes d'octubre cada vegada (que vol dir cada mes) ens ha contestat que les al·legacions calia estudiar-les bé, si li demanem com a regidors que ens en doni trasllat ens explica que té no sé quants problemes per poder-ho fer i que ja quedarem per parlar-ne, al gener i febrer passat encara insistia en que es trobava en ple procés de buidatge de les al·legacions, que quan tingués alguna proposta per a la seva resolució ja seriem convocats per explicar-nos-ho, etc. Fins que, en el ple d'abril, de cop i volta, ens diu que ara el que passa és que la Generalitat té la culpa de tot (què extrany) doncs estaven pendents de rebre informes per cumplimentar tota la documentació necessària per a l'aprovació provisional, que és el pas que correspondria ara. Doncs bé, ara resulta que el problema ja no són els informes sino la Generalitat, perquè els ha de donar la conformitat del document per poder-lo aprovar provisionalment. I jo que pregunto: I de les al·legacions ja no en sabem res? No serà que la qüestió és que la Comissió d'urbanisme ha detectat algunes importants irregularitats en el document i és per això que no saben com acabar de tirar endavant?
 
Diu a la Ràdio que, després de la visita del Delegat del Govern, Fernando Brea, la setmana passada a l'Ajuntament, aquest s'ha compromès a fer tot el possible com perquè es desencalli el tema i es pugui aprovar abans de l'estiu provisionalment. Però, i les al·legacions? Què ha passat amb elles? Han fet ja alguna proposta de resolució que no sabem tot i que va dir que ens n'informaria? No veieu que aquí hi ha quelcom que no lliga?
 
Per acabar-ho de rematar, quan tracta el tema de can Manent diu que des de l'oposició estem fent xantatge al no voler aprovar un document només per aquesta qüestió. Caldrà recordar que aquest punt té una querella criminal de rerefons i que l'actual govern el que va fer és limitar-se a avenir-se (des d'una extranya esquerra) a les pretensions d'uns particulars sense més, i que mai, per dignitat, des de l'oposició es canviarà un criteri com a conseqüència de l'amenaça de querelles infundades que, malgrat ser arxivades diverses vegades, es mantenen només amb la voluntat d'atemorir o fer que ningú gosi canviar uns plantejaments de protecció del patrimoni. És vergonyós que per part de la regidora d'Urbanisme, o com en diguin ells, es parli de xantatge, quan en realitat es tracta de defensar el nostre patrimoni. I, evidentment, de tot es pot parlar, però mai sota l'amenaça de cap tipus!
 
La regidora Marcuello hauria de procurar dir la veritat, i no amparar-se, com sempre fa, en excuses i culpes als altres. Expliqui com està el POUM, quines al·legacions s'han presentat i en quins aspectes, quines resolucions planteja des del Govern, etc. I si el problema és que encara no s'ha fet res des del 14 de setembre, que tot podria ser, que ho digui també i així sabrem on som de veritat!
 
Va parlar de qüestions relacionades amb la Policia Local, el conveni col·lectiu i la seguretat en general, que ja analitzaré en propers apunts.
 



This email is free from viruses and malware because avast! Antivirus protection is active.