divendres, 30 de maig del 2014

PLE MAIG 2014: NOMÉS QUEDA UN ANY, ARRIBEN LES PRESSES I LA IMPROVITZACIÓ!

Com sabeu, ahir va tenir lloc el ple ordinari del mes de maig. Van ser molts els punts a tractar i debatre, i per això resumiré aquells que considero de més transcendència.
 
Recordareu que, més enllà de l'inevitable aprovació (només faltaria) dels pressupostos municipals de cada any, així com les ordenances fiscals, portem tres anys celebrant els plens ordinaris de cada més sense propostes clares del govern, sense iniciativa, i on només s'hi portaven qüestions de pur tràmit que, en molts casos, ni tan sols era preceptiva la seva discussió pel plenari. És més, podem afirmar amb un cert orgull, que qui ha portat les propostes al ple durant l'actual mandat, ha estat bàsicament CiU. Però, és clar, només falta un any per les eleccions municipals del 2015, i ara tot són preses, improvització i el campi qui pugui! Sabeu perfectament, (perquè així ho hem vingut denunciant de forma reiterada) que fins ara hem tingut un govern que no ha governat, que ha fet d'oposició a l'oposició i que s'ha dedicat a desfer accions de l'anterior equip de govern que no pas a mantenir-les, potenciar-les o millorar-les. També, com tantes vegades he comentat, s'ens ha volgut presentar com a grans inversions o millores, obres de simple i estricte manteniment, que és el mínim que cal exigir a qualsevol govern. Però ara sí. Ara, malgrat l'evident tensió que es detecta entre els membres del mateix govern i una clara descoordinació entre ells, ara veuen ja a l'horitzó no gens llunyà, la celebració de les properes eleccions municipals, i de seguir en la mateixa dinàmica que fins ara, es veuran abocats a la desfeta electoral pel seu propi desgast, però sobretot, perquè la gent haurà perdut definitivament la confiança en uns representants més dedicats a la destrucció de l'adversari polític que no pas a treballar decididament pels interessos dels ciutadans de Palau-solità i Plegamans.
 
Ahir es va aprovar inicialment la construcció de la famosa Pista semicoberta esportiva, polivalent, o el que sigui, perquè hores d'ara encara ningú sap en què s'acabarà convertint. Al mateix temps, es va aprovar l'expropiació d'un terreny de 2224 metres quadrats dels del costat de l'esplanada destinada actualment a aparcament, just a tocar dels pabellons d'esports municipals, per un preu de cent deu mil euros. La construcció de la pista tindrà un cost de sis-cents mil euros. Per tant, la pista en qüestió tindrà un cost inicial (el final ja ho veurem) de set-cents deu mil euros! I això, com sabeu, és per fer una pista esportiva amb quatre pilars i una teulada metàlica, envoltada per un filat, però sense lavabos, sense vestidors i sense graderies! Crec que serà sobrer qualsevol comentari. Després que el regidor Abascal ens digui que, segons el MIEM, Mapa d'Instal·lacions Esportives Municipals, aprovat l'any 2008 d'acord amb un estudi de la Diputació de Barcelona, s'estableix com a prioritari al nostre poble una instal·lació de piscina coberta i d'una pista semicoberta, ens acaba dient que per ell la piscina no era pas una prioritat però sí aquesta pista, que ni tan sols portava el PSC en el seu programa electoral! Per això, agafa els diners de la subvenció de la Diputació (300 000 euros) concedits per a la construcció de la piscina i els col·loca a la pista. Així, també agafa part dels diners del conveni subscrit per l'anterior govern amb la propietat de can Valls (que havien de ser 800 000 euros però que només n'han percebut 664 000 només per poder atacar-nos) i amb això és amb el que compten per fer una pista que, per cert, tant parlar de participació ciutadana, encara cap entitat esportiva en sap res, ni se li ha consultat ni res; com tampoc altres possibles entitats culturals  o cíviques que també s'en podrien beneficiar. Com veieu doncs, si tot va bé, cap al mes d'octubre proper es començaran les obres, i si hi ha sort podran innaugurar la seva pista abans d'eleccions. Això sí: qui vingui al darrera a governar, ja s'ho farà amb les reivindicacions de totes les entitats per poder disposar d'uns serveis que ni tan sols han previst!
 
Una altra de les inversions ahir aprovades, va ser la dedicada al manteniment i millora de la torre de la casa Folch. Resultava gairebé grotesc escoltar al regidor Abascal lloant les virtuds del seu govern a l'hora de preservar el nostre patrimoni cultural. No vam tenir més remei que haver-los de recordar com durant la segona meitat dels anys noranta el primer govern Padrós volia enderrocar aquesta torre i eliminar els seus jardins per poder-hi construir pisos, fins que la pressió que CiU, i sobretot el regidor Josep Maria Serravinyals van exercir, també davant de la Generalitat, i es va aconseguir preservar i conservar aquest patrimoni, del qual l'anterior govern va iniciar la seva total recuperació amb l'arranjament dels seus jardins i part d'aquesta torre. Ara, en lloc de projectar una reforma global del immoble, el que fan és un rentat de cara a la façana i teulada, i del que en farem i quin us se li dona, ja s'en ocuparà el proper govern municipal! Novament, política d'aparador i prou!
 
Finalment, la tercera gran inversió aprovada és la que es refereix a l'arranjament de la zona de conexió entre la Carrerada i l'avinguda Catalunya. Deixeu-me dir, en primer lloc, que tota aquesta zona, que va des del Camí Reial al centre de vianants fins a l'Avinguda Catalunya, forma part de la globalitat del projecte de la zona de vianants de la que només es va executar una part. Doncs bé, no pensareu pas que aquesta gent continuaran amb aquell projecte! Déu nos enguard! I que no vol dir pas que també fos de vianants aquesta part. Però, en lloc d'aplicar i millorar el projecte existent en el seu dia aprovat i pagat, en fan un de nou que consisteix bàsicament en fer nou el que hi ha i algun retoc més; això sí, amb material ben diferent al que hi ha al centre per deixar ben clar que ells ho faran ben diferent! Perquè us en feu una idea, l'obra en qüestió a executar també just abans de les properes eleccions municipals, consistirà en que, al sortir del Camí Reial, venint de l'Ajuntament i per anar cap dalt a l'Avinguda Catalunya, us trobareu a partir de la cantonada de l'esquerra on hi havia la botiga d'esports i ara hi ha una gestoria, una anomenada Plataforma Única. És a dir que, des d'allà i fins a l'alçada del carrer Comerç a la dreta i Anselm Claver a l'esquerra, tant la vorera com la calçada es trobarà a la mateixa alçada, i la separació entre vianants i vehicles vindrà donada per pilones. Però, en lloc de seguir així fins a la carretera, només és al llarg d'aquest troset. A partir d'aquí, arranjament del clavegueram (que efectivament fa molta falta), voreres més amples fins dalt amb possibilitat de zona d'estacionament ràpid a dreta i esquerra,(sí, ho ehu llegit bé) amb els actuals tres carrils, un d'entrada i dos de sortida, i arribant a l'avinguda Catalunya, tant davant del Banc Sabadell i al seu front, com a la banda esquerra,(Farnés i petards) veureu unes voreres molt més amples, de 80 centímetres per banda, eliminant la part on els vehicles s'estacionen de forma irregular, per exemple, davant del pas del semàfor, fent així molt més estreta la carretera per alentir la velocitat del trànsit. També es col·locaran uns bancs prop de la botiga dels petards així com un pas de vianants i una zona de càrrega i descàrrega just al davant del comerç de les bicicletes. Finalment, es renovarà el carrer Plegamans aixemplant les voreres de banda i banda en vint centímetres i poca cosa més.
 
Aquests són els punts de més transcendència del ple d'ahir. En propers apunts us aniré comentant altres aspectes tractats!
 



This email is free from viruses and malware because avast! Antivirus protection is active.