dilluns, 16 de juny del 2014

FIRA DE LA TERRA: GRAN APOSTA I ENCERT!

Si d'alguna cosa ningú mai m'en podrà acusar, és de fer una oposició destructiva. Si hi ha quelcom que detesto és fer una política de destrucció de l'adversari polític perquè sí. Si hi ha quelcom que no faré mai, és la oposició que vam "patir" durant l'anterior legislatura 2007/2011. No té cap sentit anar al desgast polític sense més, a deixar anar globus sonda amb informacions falses de tota mena, fer glogs anònims dedicats a l'insult, el menyspreu i l'amenaça com els que feia el ara regidor Abascal, etc. El que cal fer amb fermesa des de l'Oposició és l'exercici d'un ple control i fiscalització del govern, fer aportacions en forma de propostes que ajudin a millorar el benestar dels nostres veïns i, en definitiva, també des de l'oposició, intentar aplicar el programa electoral amb el que hom es va presentar a les eleccions municipals.
 
Dic tot això, perquè, com sabeu, des del passat divendres al vespre i fins ahir al migdia s'ha celebrat la primera edició de l'anomenada Fira de la Terra. No perquè hi hagi en l'actualitat una gran quantitat de municipis catalans que s'han apuntat a aquest tipus de certàmen, deixa de tenir mèrit que, també en el nostre cas, hagi esdevingut tot un èxit d'assistència de públic i també d'organització.
 
Les coses, estiguis a l'oposició o no, s'han de dir tal com són. I, en aquest cas, tal com li he manifestat per telèfon aquest mateix matí al Regidor Miquel Rovira, cal felicitar-lo per la iniciativa, per l'aposta decidida d'ell com a Regidor de Cultura de forma única i intransferible. Una aposta personal que podia haver fracassat si no s'hi esmerçaven tots els esforços necessaris, però que, en canvi, ha aconseguit un èxit dels que molts dubtaven.
 
Sempre m'heu sentit parlar d'allò que: Palau-solità i Plegamans, com a municipi turístic que és, no ha sabut mai aprofitar-ho per donar-se més a conèixer i treure'n major profit. Això és un nou element a les moltíssimes polítiques que encara cal tirar endavant per a consolidar una atracció turística adequada i atractiva. Durant l'anterior legislatura es va aconseguir obrir el Mercat Medieval al poble i fer que també hi participessin i en traguessin profit els nostres comerciants i entitats;ara és aquesta nova Fira, també les importants innovacions a la fira Palau de finals de setembre d'enguany. I és entre tots, sense entrebancs i males intencions polítiques, que s'ha de seguir avançant amb pas ferm cap a la consolidació de la nostra oferta turística i comercial.
 
Va començar divendres amb la xerrada a can Cortès de l'Eloi Cordomí qui, va encertar de ple en el seu pronòstic de pluja pel dissabte cap a les deu de la nit coincidint amb la Mongetada popular que van portar a terme Caritas Parroquial i els sardanistes palauencs. Però, ja se sap que contra el temps res s'hi pot fer i s'ha de prendre tal com bé!
 
Gran oferta dels nostres productes, exposicions fotogràfiques de fotos antigues recopilades per l'amic Jaume Ventura, el lligre o guia dels arbres singulars de Palau-solità i Plegamans del també bon amic Jaume Pérez a qui felicito pel treball realitzat, l'informació que ofereix sobre el nostre patrimoni forestal i les rutes proposades. També el Regidor Pedro Sánchez qui va aprofitar el certàmen per donar tota la informació sobre reciclatge, compostatge, horts urbans, etc. I, com no, la Festa del Segar del diumenge al matí al nou emplaçament de la Carrerada, a l'altra banda de l'Escorxador que, malgrat la pluja caiguda durant la nit, no va impedir la demostració de la sega dels pocs pagesos que ens queden, però amb major assistència de públic i participació sorollosa i festiva de les nostres entitats com és el Ramat.
 
En conclusió, bon començament de quelcom que, com tot, pot ser millorable amb el temps, però que haurem d'anotar com a esdeveniment a consolidar en els propers anys sigui quin sigui el govern municipal de torn!
 



This email is free from viruses and malware because avast! Antivirus protection is active.