dijous, 19 de juny del 2014

PREGUNTES I RESPOSTES PLE MAIG 2014 (FINAL)

Acabo avui amb les preguntes que des del Grup municipal de CiU vam adreçar al govern en el darrer ple ordinari, quan just falta només una setmana pel del mes de juny:
 

6.- Donada la manca absoluta de notícies sobre la futura aprovació provisional del POUM i de la resolució de les 164 al·legacions que s'hi van presentar, sap ja la regidora Marcuello quant es podrà portar a terme alguna reunió explicativa i informativa de tot plegat als grups de l'oposició? Per quant es preveu l'esmentada aprovació provisional, ara que ja fa més d'un any de l'aprovació inicial i que les esmentades al·legacions fossin presentades abans del passat 14 de setembre de 2013?

 

Com podeu comprovar, aquesta és una pregunta que venim reiterant mes rere mes. I el problema principal està en que la Regidora Marcuello cada cop ens respon el mateix, que, en definitiva, vol dir que ens enreda. Cada mes ens diu que en uns quinze dies aproximadament serem convocats els diferents grups polítics per tal d'explicar-nos les al·legacions, les propostes de resolució a les mateixes i així poder avançar cap a l'aprovació provisional del POUM, que és la definitiva aprovada per l'Ajuntament, ja que els tràmits restants corresponen a la Comissió d'Urbanisme de Barcelona. Fa uns mesos encara anava donant culpes del inexplicable retard a la Generalitat, afirmant que li mancaven informes. Ara que ja fa uns tres mesos que no ho pot dir, ens expliquen que s'han reunit amb el Delegat de la Generalitat a les comarques barcelonines, Fernando Brea, a fi que s'agilitzin els tràmits per a la definitiva aprovació. I dic jo: Quins tràmits? Que no s'ha d'aprovar primer aquí provisionalment per després anar a Barcelona? Per quina raó no ens han donat trasllat de cap de les al·legacions presentades al POUM malgrat que les reclamem cada mes? Fins quant pot anar oferint la mateixa inexplicable i injustificada resposta? Som allà on érem ara fa un any, i en res s'ha avançat. El tema POUM, torna a tenir mala pinta. No serà que.... Potser els han requerit per algun tipus de qüestió a resoldre que no saben com redreçar?

 

7.- Quan elaborarà l'interventor municipal, i ens en donarà el degut trasllat, d'un informe detallat i fonamentat relatiu a la renúncia de prop de 140 000 euros que ha deixat de rebre l'Ajuntament en relació a l'aplicació del conveni de can Valls? Es tracta d'un informe al que es va comprometre en el ple d'octubre de 2013 i que encara no tenim malgrat que hi hem insistit en diverses ocasions.

 

Doncs, la mateixa resposta també de cada mes. Que l'interventor té una càrrega de feina extraordinària, i que, de moment, encara no ha pogut emetre el referit informe. Des d'octubre de 2013 fins avui encara no disposem del mateix, i això que s'hi va comprometre. El que sí sabem, es digui el que es digui, és que dels 800 000 euros acordats per l'anterior govern, només se n'han percebut 664 000 i que, amparant-se en unes justificacions mai fonamentades jurídicament sobre l'IVA, s'ha renunciat a prop de 140 000 euros per a les arques municipals!

 

8.- Quin import s'ha aprovat abonar fins ara per diferents tasques d'assessorament i asistencia jurídica a l'equip de govern durant aquest any 2014 al advocat Bartomeu Martínez? Honoraris a banda dels més de cent mil euros que es destinen a diferents advocats propers a ICV per assessorament en matèria de POUM. En quines diligències ha intervingut l'advocat Bartomeu Martínez fins ara?

 

Sobre aquestes preguntes, la Regidora Marcuello ens va dir que els advocats propers a ICV, Salvador Milà i Dolors Clavell, estan elaborant un informe detallat per justificar els més de 100 000 euros percebuts en concepte d'honoraris pel seu assesorament en matèria urbanística i intervenció en contenciosos judicials durant l'any 2014. Sobre l'advocat de l'equip de Govern Bartomeu Martínez, no ens en van dir res. Pel que observem en els acords de Juntes de Govern, enguany ja li han destinat més de 50 000 euros en concepte d'honoraris per intervenció en diferents processos penals i assessorament en general. Suposo que no cal rumiar massa per veure que tot plegat no és gens normal!

 




This email is free from viruses and malware because avast! Antivirus protection is active.