dijous, 27 de juliol de 2017

ASSESSORAMENT GRATUIT SOBRE CLÀUSULES ABUSIVES A LES HIPOTEQUES

Nou servei d'assessorament gratuït sobre clàusules abusives en els préstecs hipotecaris

 

L'Oficina del Consumidor de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans oferirà a partir del 6 de setembre un servei d'assessorament jurídic específic per a clàusules terra i altres clàusules abusives relacionades amb préstecs personals i crèdits hipotecaris.


Un advocat/ada del Col·legi d'Advocats de Sabadell atendrà les consultes relacionades amb aquesta temàtica tots els dimecres de les 9h. a les 13h.

 

L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans posa aquest servei d'assessorament gratuït a disposició dels vilatans i vilatanes que tinguin consultes en aquest àmbit en un despatx de la primera planta de la Casa Consistorial (Plaça de la vila, número 1). L'atenció s'oferirà els dimecres 6, 13 i 20 de setembre; el 4, 11 i 18 d'octubre; el 8, 15 i 22 de novembre; i el 13, 20 i 27 de desembre.

 

L'assessorament s'activa en el marc del conveni de col·laboració que ha signat el Servei de Suport de Polítiques de Consum de la Diputació de Barcelona amb diferents Col·legis d'Advocats de la província de Barcelona. En cas que la persona consumidora decideixi optar per la via judicial, i sempre que compleixi els requisits, rebrà assessorament en relació a la justícia gratuïta.

 

L'objectiu d'aquest servei és donar un primer consell orientador, gratuït i no directiu, relatiu als aspectes jurídics que puguin derivar-se de l'existència de clàusules abusives en els contractes de préstecs hipotecaris. També s'informa dels tràmits previs de solució negociada per tal d'evitar el conflicte processal o analitzar la viabilitat de la pretensió

 

L'activació del conveni a l'Oficina del Consumidor de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans es fa coincidint amb la finalització del període de 2 mesos que tenien les entitats bancàries per donar resposta a moltes de les reclamacions presentades en relació al Reial Decret Llei 1/2017, de 20 de gener, de mesures urgents de protecció de consumidors en matèria de clàusules terra (BOE 2017.01.21).

 

Es pot acudir al servei per consultes relacionades amb les clàusules terra, però també per reclamacions per la devolució de quantitats per despeses de formalització i impostos (concessió, atorgament i inscripció registral de l'escriptura) i altres clàusules
com l'IRPH.

 

Per consultes s'ha de demanar cita prèvia contactant amb el Servei d'Atenció Ciutadana. Telèfon: 93.864.80.56. De 9 a 14h, de dilluns a divendres.

 


Virus-free. www.avast.com