dimarts, 13 de gener del 2009

LA TELEVISIÓ DE PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS!


Corria el passat mes de juny de 2008 quan es va posar en contacte amb mi un noi jove del nostre poble, de la casa de Can Pavana. Era l’Enric Samsó, i em volia parlar d’un projecte que havia creat i que tenia l’intenció de tirar endavant: Es tractava de fer una televisió per Internet dedicada només a tractar qüestions relacionades amb Palau-solità i Plegamans i promocionar, divulgar, editar, emetre o publicar tota mena de continguts audiovisuals, ja sigui enregistrats o en directe sobre tota mena d’activitats culturals, esportives, socials/civiques o institucionals.

Em va semblar un jove amb empenta, amb ganes de fer coses pel nostre poble, amb il·lusió per un projecte tant original i, sobretot, amb interès per no només donar a conèixer el nostre poble arreu, sinó per potenciar al màxim la seva vida social, cultural, esportiva, etc.

Ell havia ja registrat el domini http://www.tvpalau.cat/
I també havia contractat els serveis necessaris per gestionar de forma àgil i accessible una pàgina web que incorporés enregistraments en vídeo de tot tipus, així com la possibilitat de fer emisions en directe de tota mena d’actes i/o activitats.

Des de la Regidoria de Comunicació ja estavem treballant en el que ben aviat serà la nova pàgina web municipal, que també incorporarà tot tipus de continguts audiovisuals si bé, en aquest cas, la voluntat és que s’insertin a la web qüestions més relacionades amb la informació institucional o més derivada de la gestió del govern municipal en les diferents àrees, així com els plens de l’ajuntament, etc.

Cal dir, que la meva primera resposta davant el projecte que s’em presentava, va ser molt positiva però lamentant en gran mesura la manca de previsió pressupostària per poder afrontar qualsevol col·laboració durant l’any 2008. Tot i això, vaig emplaçar a l’Enric a parlar-ne de nou davant la negociació i elaboració dels pressupostos per al 2009; cosa que vam fer, amb el resultat que caldrà valorar adequadament durant els propers mesos.

Així doncs, ens trobem davant l’aparició d’un nou mitjà de comunicació a Palau-solità i Plegamans, en format de televisió per Internet, i dedicat exclusivament a promocionar i transmetre la nostra realitat cultural, esportiva, social i institucional, mitjançant l’emisió d’imatges, en petits reportatges, sobre tot allò que esdevé en el poble. I aquest nou portal, privat de totes totes, es posarà a disposició d’entitats, col·lectius, comerços i empreses del poble que vulguin aprofitar aquesta plataforma per donar a conèixer els seus productes, serveis i/oactivitats.

En aquest sentit, l’Enric no té cap mena d’interès en dedicar cap espai a la informació política de cap mena; volent-se centrar únicament en la promoció del poble en sí i de fomentar l’interès dels seus ciutadans per tot el que té a veure amb la seva vida social, cultural, esportiva, etc. I és que, podem pensar, per exemple, en l’interès que podria generar la retransmisió en directe d’un partit del FC Palau si del seu resultat depengués l’ascens o descens de categoria? I això, des d’ara serà possible.

Amb tot, cal dir, que des d’aquesta regidoria el que hem fet és acordar que durant uns mesos, en periode de proves, l’Ajuntament pugui patrocinar, pagant un preu prèviament estipulat, determinats reportatges sobre activitats o esdeveniments que considerem d’interès de la gent.

De moment, ja s’hi pot veure: l’acte d’inauguració de l’Espai Jove l’Escorxador, un reportatge sobre l’exposició de pessebres a la masia de can Malla, un altre sobre la cavalcada dels Reis Mags a Palau així com una entrevista amb ells, i també un ampli reportatge sobre l’obra de teatre els Pastorets d’en Josep Maria Folch i Torres representada aquest Nadal pel grup de teatre local Farrigo Farrago.

Crec sincerament que la idea de l’Enric Samsó és molt bona, que tindrà un gran èxit en aquest el seu projecte i que la gent de Palau veurà amb gran interès que la seva participació en aquesta o aquella activitat podrà ser visualitzada per tothom un cop penjada a la xarxa mitjançant la nova televisió de Palau-solità i Plegamans.

Benvinguda doncs sigui aquesta iniciativa de tvpalau.cat, i que d’aquí a uns mesos poguem valorar entre tots l’èxit del projecte, el qual ha de revertir en les diferents entitats, associacions i col·lectius del poble que s’hi vagin veient reflectits!