dimarts, 20 de gener del 2009

LA ZONA BLAVA

I és que, seguint amb el post anterior, potser cal incidir més en la valoració de la reactivació de la zona Blava. Només cal veure com des que es va posar en marxa, aquella manca total de llocs d’estacionament de vehicles al centre de Palau, s’ha acabat d’una forma absoluta.

Tenien tota la raó els comerciants a l’hora de reivindicar la seva implantació doncs, no només hi ha guanyat el comerç local sino que també les majors possibilitats dels ciutadans per aparcar el seu cotxe.

Resulta que tota la zona centre era ocupada sistemàticament per vehicles estacionats pertanyents a persones que treballaven o bé en els mateixos comerços, Ajuntament, oficines diverses i altres. Ara, en canvi, aquests aparcaments només són ocupats per aquelles persones que acudeixen al centre del poble o bé per anar-hi a comprar o bé a realitzar algun tràmit o gestió.

De lloc per aparcar n’hi ha en diferents zones del poble. N’hi ha a l’esplanada del costat del pabelló municipal d’esports, i n’hi ha en els carrers més propers a la zona centre; i és aquí on cal estacionar els vehicles de la gent que va al centre a treballar. Els que hi venen a comprar o a fer gestions i tràmits, per a ells és la zona blava, que no hem d’oblidar que és gratuïta i per a una franja d’una hora i mitja; sempre entre les 9 del matí i les 2 de la tarda, així com des de les 4 fins a les 8 de la tarda. Amb això, es garanteix que no es vegin afectats els ciutadans que resideixen al centre i no disposen d’aparcament propi.

Tot i això, a diferència de la totalitat de les poblacions veïnes, aquí encara manca la suficient conscienciació i/o educació al respecte; doncs acostumats al desori anterior, de vegades costa entendre el per què de la imposició d’una sanció davant el no posar l’hora inicial d’estacionament, o bé per haver superat el temps permès. I és aquí quan topem amb les famoses teories sobre: que només era per cinc minuts, si acabava d’arribar, si és que no comprovem com el capó del vehicle està encara calent…, com si això fós motiu d’exenció, o com si s’haguésd’establir una mena de periode previ de permisivitat que comportés que durant la primera estoneta d’aparcament no es pogués sancionar!

En canvi, aquestes mateixes persones quan estacionen a Caldes o a Santa Perpetua, saben perfectament que, si ho fan per cinc minuts, no posen l’hora d’estacionament o similar, seran sancionats d’immediat; entenent aquesta situació com a normal, sense que així ho considerin a Palau.

Per tant, aplaudeixo a l’Associació de Comerciants per la seva reivindicació, i em congratulo que aquesta iniciativa i la seva efectiva aplicació hagi significat un gran avenç per als interessos dels ciutadans de Palau-solità i Plegamans i hagi incidit en una major dinamització econòmica de la zona centre, que caldrà culminar amb la vianització d’alguns carrers de la zona.

Cal que deixem de pensar en aparcar sempre a la porta del lloc de destí!