divendres, 23 de gener del 2009

SOBRE CONSUM

Suposo que, per la meva condició d'advocat, sempre m'he mirat amb un cert escepticisme tots aquests serveis relacionats amb l'atenció als consumidors i els seus efectes reals. La veritat però, és que estic gratament sorprès del funcionament de l'OMIC que ja fa més d'un any va posar en marxa l'actual govern municipal, i la resposta positiva que ha generat en els ciutadans. I és que, també és cert que, en temps de crisi, la gent presta una major atenció i es mostra més sensible davant situacions de serveis o productes defectuosos:

Exposició i xerrada sobre els drets dels consumidors

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) de Palau-solità i Plegamans ha organitzat una exposició que es troba instal·lada a la Sala d’Exposicions de la Masia de Can Cortès i que es mantindrà fins al 31 de gener. Sota el títol Drets i deures del consumidor, la mostra vol difondre els termes legals que protegeixen als consumidors així com les obligacions a les que també hi està sotmès. L’entrada és lliure i hi ha la possibilitat de concertar visites de grups.

Aprofundir en els drets i deures del consumidor
En paral·lel a l’exposició, l’OMIC ha organitzat una xerrada informativa que anirà a càrrec de Maria Jesús Cayuelas, tècnica de consum. Junt amb les persones que hi participin, Cayuelas ajudarà a aprofundir els coneixements i divulgar els drets i deures que afecten als consumidors. La xerrada, que tindrà lloc el 26 de gener a les 19h a l’Auditori de Can Cortès, servirà també per celebrar el primer aniversari de l’OMIC.

Tal com ho demostra l’organització d’aquests actes de divulgació, l’OMIC està esdevenint tot un referent com a un servei molt valuós per a la ciutadania palauenca, que des de fa un any compta amb més eines per fer valer els seus drets com a consumidora i per exercir un consum més crític i responsable. Alhora, l’OMIC informa als ciutadans que se senten agreujats per un mal funcionament dels serveis o productes que han comprat i tramita queixes i altres actuacions.

L’OMIC està situat a l’edifici de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i el seu horari d’atenció al públic és de 9 a 14h. Per tal de confirmar l’assistència a la xerrada cal enviar un correu electrònic a omic@palauplegamans.cat o bé trucar al 93.864.80.56

22 de gener de 2009