dimarts, 3 de març de 2009

MÉS SOBRE EDUCACIÓ VIÀRIA


Els nens i les nenes de la vila aprenen educació viària al teatre

Els nens i nenes que actualment cursen 3r d’EGB a les escoles de Palau-solità i Plegamans han acudit aquest matí al Teatre de la Vila per veure la divertida obra de teatre Stop (una nova aventura dels superagents de la Ketty).

La comèdia, que ha fet riure de valent a uns 250 alumnes de les escoles Folch i Torres, Marinada, Can Cladellas i CEIP Palau, fa participar als nens i nenes en l’aventura que els hi presenten i que alhora els fa aprendre d’una forma molt divertida actituds i coneixements vinculats a la seguretat viària.

La posada en escena és molt original i atractiva pels nens i nenes, ja que combina en to de comèdia les actuacions en directe de tres actors amb projeccions en vídeo. Això permet als personatges presents a l’escenari interactuar amb altres personatges que apareixen a la pantalla. Tot plegat, amb elements propis d’una comèdia de situació televisiva i amb un ritme trepidant.

Amb el rerafons de l’aprenentatge dels senyals de trànsit, la trama se situa en una ciutat immersa en un terrible caos circulatori per acció del malvat Doctor Què, que en el seu afany per dominar el món ha robat tots els senyals de trànsit. Els tres superagents de la Ketty posaran tot el seu enginy, el seu saber i la seva intuïció per resoldre el cas i fer que la circulació de la ciutat torni a la normalitat. En aquest cas, ho han aconseguit amb la inestimable col·laboració dels nens i nenes de Palau-solità i Plegamans.

L’obra de teatre és una coproducció de Gralla Manufactures Teatrals, Teatre Aurora i la Companyia Robert Gobern. Val la pena destacar que la funció s’ha fet a Palau-solità i Plegamans per gentilesa de la Fundació RACC, entitat que també ha lliurat a tots els alumnes material didàctic i jocs vinculats la funció.

Aquesta activitat educativa i cultural és una iniciativa de la Fundació RACC i del Servei Català de Trànsit, que estan portant l’obra a molts pobles i ciutats de Catalunya. L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, la Policia Local del municipi —que s’encarrega de les classes regulars d’educació i circulació viària al llarg del curs— i el cos de Protecció Civil han col·laborat en l’organització de la representació al municipi vallesà.