divendres, 30 de març del 2012

PLE DE MARÇ 2012

Ahir vaga, ple, absències inexplicables, mocions retirades sense fonament, mobilitzacions i, un cop més, una mica més de la dosi mensual d'odi i rancúnia.

El passat dimarts dia 20 a l'espai Palau Notícies de Ràdio Palau, es va anunciar sense més que el govern havia decidit avançar 24 hores la celebració del ple ordinari corresponent al mes de març; i es van emetre les afirmacions de la pròpia Alcaldessa en el sentit que, com que calia preservar el dret a la vaga de tots els treballadors que en volguessin fer, (no parlàven del dret a treballar de qui optés per anar a la feina), doncs que s'havia decidit fer el ple el dimecres 28 a l'hora habitual. L'endemà vaig considerar oportú de fer veure al govern que, a la vista de com estava disposat en el ROM, Reglament Orgànic Municipal, això era impossible donat que aquesta norma imperativa obliga a fer els plens ordinaris els darrers dijous de cada mes a les set de la tarda, a excepció que coincideixi amb un dia festiu. Aquí van començar les corredisses, em van dir que amb voluntat tot això es podia arreglar. Però, diria que, encara ara, no s'han adonat que la bona voluntat es demostra iniciant un diàleg franc amb la resta de forces polítiques i plantejar el canvi de dia. Però, tot i això, la norma és prou clara com per impedir que aquest canvi s'hagués pogut acordar, doncs, en cas que algun ciutadà impugnés la celebració d'aquest ple en dia i hora diferents als regulats pel ROM, tots els acords presos resultarien nuls de ple dret. I per tant, després de voltes i voltes no van tenir més remei que reconèixer que calia celebrar el ple quan tocava. Malgrat tot, han volgut seguir fent veure que hem estat CiU qui no ha accedit a l'avançament, intentant novament atacar-nos i falsejar la realitat.

Dit això i entrant ja en els punts tractats, us diré que la major part dels acords eren de pur tràmit sense més, veient-se també obligats a retirar una moció d'homenatge i reconeixement, (absolutament merescut), a l'escriptora Teresa Pàmies que recentment ens ha deixat; i tot per un flagrant defecte de forma conseqüència de no haver-se ni llegit el Reglament d'Honors i Distincions de l'Ajuntament.

El punt estrella del ple fou LA LIQUIDACIÓ DEL PRESSUPOST 2011. I, com que ara seria massa llarg d'analitzar, i ja us vaig avançar l'altre dia que el gran deute d'aquest ajuntament el constitueix una sola factura de l'any passat de poc més de 60 000 euros, i perquè diuen que correspon a una subvenció que encara no han rebut, ja dedicaré un apunt sencer a parlar-ne. Però, només us diré una dada: el resultat ajustat del pressupost de l'exercici del 2011 s'ha tancat amb un positiu de gairebé un milió d'euros! Fins i tot el regidor Segrelles va haver de reconèixer públicament que aquest és un dels ajuntaments més sanejats del país! No creieu que els hauria de caure la cara de vergonya, després de tot el que han arribat a dir i escampar de la situació econòmica de l'ajuntament? Aconseguiran enganyar a algú dient que amb només sis mesos han "salvat els mobles" i tancat amb un positiu tant extraordinari? Poques paraules calen davant l'evidència, i els fets acaben posant a cadascú al seu lloc.

Finalment,en l'apartat dels Precs i Preguntes, vaig fer els pertinents precs relacionats amb la no inclusió de la moció sobre seguretat ciutadana al ple, la consideració d'aquest fet com una autèntica alcaldada i demanar que s'apliqui ja el preacord salarial subscrit amb la Policia deixant-se de romanços extranys sobre legalitats i informes de no sé quants organismes. també els vaig advertir sobre els perills que comportava la seva obsessió en intentar desmuntar tot el que havia fet o construït l'anterior govern; i en aquest cas em referia al fet de voler revisar la forma de càlcul de les retencions del 5% practicades sobre la massa salarial, d'acord amb el Decret Zapatero. I és que, diuen que ho vam calcular malament, ja que, per tal que no resultés tant gravós per als treballadors, vam aplicar aquest porcentatge sobre el total de la massa salarial incloent-hi les places dotades i no cobertes, les baixes de llarga durada, places vacants, etc. Si volen arribar a la conclusió, via informes de no sé quins organismes, que el que cal és aplicar la retenció directa només a les nòmines dels treballadors, poden acabar obligant a tots els treballadors municipals a haver de retornar diners a l'ajuntament. I per només voler atacar a l'enemic, han de saber que seran ells i només ells els únics responsables d'aquesta greu irresponsabilitat.

Al final de tot, quan ja ningú més pot intervenir, la sra. Padros va entrar novament a l'atac personal contra mi d'una forma irada i deliberada: Em deia que si jo m'havia endut documentació o informes de l'ajuntament, que si ja m'havia requerit perquè els aportés, que si jo havia dit que tenia uns informes relatius al preacord salarial de la policia, que era jo qui havia comès alcaldades durant l'anterior mandat referint-se a resolucions de les que només va esmentar la data, i no sé quàntes mentides més de les que no vaig poder-me pas defensar. Però, com que tinc la sort que aquest blog és seguit per moltes més persones que les que, amb tota probabilitat segueixen els plens, al menys aquí puc expresar i justificar els meus posicionaments i donar resposta al que es veuen obligats a dir davant la manca absoluta de raons i arguments! Ah, va dir que aquella moció no s'havia pogut incloure al ple perquè, com que ella no va assistir a la Comisió informativa, no hi va haver quorum, i per tant,... paraules i conceptes impossibles d'assimilar en condicions normals.

Va cridar l'atenció l'absència de la regidora Marcuello al ple. Tot i haver preguntat la raó, ningú ens va saber dir si era perquè feia vaga, perquè no volia afrontar cap prec ni pregunta relatiu a la situació que es viu a la policia, a la no aplicació del preacord salarial,.... Lúnic que sabem és que no hi era, i no sé si això feia que tampoc hi hagués quorum!