dimarts, 22 de juliol del 2014

QUAN NOMÉS N'HI HA UN QUE TREBALLA!

Quan en un equip de persones (com per exemple, l'equip de Govern municipal) només n'hi ha un que treballa de veritat, passen dues coses: Per una banda que els destinataris o beneficiaris de la seva feina, valoren molt positivament la tasca en qüestió i s'expressen públicament a favor dels resultats aconseguits; però, per altra banda, també es produeix un efecte dins de l'equip de treball consistent en menystenir, despreciar o, fins i tot, intentar humiliar a qui s'ha decidit a treballar amb eficàcia sense cap més objectiu que anar a la recerca del bé comú, l'utilitat pública i l'interès social o general.
 
Doncs, efectivament, el que tantes i tantes vegades us he explicat al llarg d'aquesta legislatura, mica en mica s'ha anat fent més evident, i és en aquests moments quan, la bona feina del Regidor independent sota les sigles d'ICV, Pedro Sánchez, veu la llum definitivament. I és ara també, quan els seus companys del PSC es troben al límit d'una mena d'enveja, impotència o potser incapacitat, que, davant l'evidència de tot l'aconseguit per l'esmentat regidor, els fa ser absolutament despòtics, malcarats i mancats totalment de respecte, fins i tot en públic, en relació al que digui, faci o pensi el regidor Pedro Sánchez.
 
Un pot estar més o menys d'acord amb la forma de ser, de treballar, de pensar o el que sigui respecte d'un company. Ningú és perfecte, i per tant, en un grup de nou persones es fa difícil una correcta i adequada convivència si no s'estableixen uns paràmetres clars d'actuació per a cadascun dels seus membres. Però, el que no pot ser, és que davant del públic descobriment de les teves mancances, i només per evitar l'evidència de la teva inapel·lable incapacitat, et dediquis sense més, a despreciar, menystenir o humiliar a aquell que destaca per la feina ben feta i que no està contaminat, ni s'ha deixat influir, per raons que no siguin treballar pel seu poble i intentar millorar tot allò que depèn de les seves competències.
 
Mireu, mentre la pràctica totalitat dels regidors socialistes, (deixo a banda aquí el regidor Tinoco) s'han passat tres anys intentant justificar l'injustificable, el regidor Pedro Sánchez s'ha dedicat a consolidar i millorar moltíssim el transport urbà i interurbà implantat per l'anterior govern, ha aconseguit instaurar-lo també els dissabtes al matí, ha seguit treballant de forma incansable per consolidar i millorar la recollida selectiva de residus així com el Porta a porta creat durant l'anterior legislatura, ha creat amb gran èxit la targeta de Serveis Municipals d'us per a la Deixalleria amb el que això comporta de descomptes sobre la taxa d'escombraries en funció de l'us que durant l'any s'en ha fet d'aquell equipament..., (per cert, unes bonificacions introduïdes per CiU mitjançant Al·legacions presentades en el seu dia contra les ordenances municipals del 2012), i moltes altres consecucions de les que ja us he anat comentant en funció de quan es produïa la notícia. És en Pedro Sánchez qui es va ocupar de crear el parc infantil i de l'adquisició dels seus jocs i mobiliari, que es troba situat a la zona de ca l'Estruch, és ell l'únic que, fugint de disputes polítiques innecessàries, ha lluitat per aconseguir importants subvencions i millores per a les rieres de Caldes i Sentmenat, ha vetllat com ningú, seguint el rastre deixat per l'anterior regidor Abel Julién, per la preservació del nostre patrimoni natural, (mireu si no el llibre publicat pel Jaume Pérez Barrachina sobre els arbres singulars del nostre poble), ha aconseguit posar d'acord a les tres companyies de telefonia mòbil perquè utilitzin una mateixa antena ubicada al costat del cementiri municipal, malgrat alguns importants inconvenients que tot plegat a suposat per als usuaris, ha consolidat un eficaç sistema de desbroçament de camps i zones verdes del municipi com s'havia iniciat quatre anys enrere, o, ara, per exemple, amb la creació dels horts urbans a la zona de can Boada, dels que fa un parell de mesos vam aprovar el seu reglament i en el ple de juliol es donarà compte del projecte en sí aprovat prèviament en Junta de Govern.
 
Hi ha més exemples. Però, el que m'agrada destacar és que, en política encara hi ha persones que no estan "contaminades" pel fet de fer o no fer alguna cosa pensant només en l'adversari polític. Qui està obsessionat en treure un arbre d'aquí per posar-hi jardineres (imposant-se a la voluntat del mateix regidor Sánchez), qui només pensa en intentar desfer: no fer la piscina, desmantellar l'estructura de la Policia Local, deixar de la mà de Déu als Voluntaris de Protecció Civil, treure una porta d'aquí per posar-la allà, canviar-li el nom a un servei municipal només per deixar clar que no és el mateix que abans, abandonar els projectes ja redactats i pagats per donar continuïtat als ja iniciats per substituïr-los per uns de nous, intentar incansablement denunciar males pràxis econòmiques que s'acaben demostrant inexistents, i un llarg etcètera; qui només pensa en això, s'exalta i es revela contra qui només es dedica a treballar pensant en el bé comú i l'interès general.
 
El que passa però, és que els ciutadans ja veuen qui treballa de veritat i qui només cerca l'enfrontament i la crispació política.
 
L'espectacle que els regidors/es socialistes ens ofereixen, sense manies, en els plens davant qualsevol intervenció del seu company de govern Pedro Sánchez, és de vergonya aliena. Ratlla l'insult, la manca de respecte cap a ell, la forma com s'hi adrecen, com li tallen la paraula, com l'humilien...., No sé fins quan el regidor Sánchez es trobarà en condicions d'aguantar tot això. La feina és per a la Regidora Marcuello que s'ha d'emprar a fons per frenar qualsevol reacció del seu company de grup i de govern.
 
Vull deixar clar, molt clar, que aquest escrit no respon pas a cap estratègia política. No voldria pas que ningú pensés que, al pretendre atacar als socialistes, em dedico a defensar al regidor en qüestió. No! Valoro les persones i el seu treball amnegat pel nostre poble. Algú em dirà: Clar el Sr. Sánchez està jubilat i hi pot dedicar moltes hores. Perfecte! Necessitem gent aixì: amb hores per dedicar al poble sense que això comporti grans costos econòmics. No pot ser que, tots els alumnes d'una classe es dediquin a menysprear i insultar a aquell que es dedica a estudiar i a aprofitar totes les hores per treure profit de l'ensenyament que rep. Si no volen estudiar, si prefereixen fer campana, no fer els deures i suspendre el curs, és el seu problema. Però deixeu que aquell que vol treballar ho faci amb tranquil·litat i bona dedicació. Cadascú rebrà en el seu dia la seva recompensa!
 



This email is free from viruses and malware because avast! Antivirus protection is active.