dimecres, 18 de febrer del 2015

EL GOVERN PADRÓS NO S'EN SURT AMB ELS CONSTANTS INTENTS DE JUDICIALITZACIÓ DE LA POLÍTICA LOCAL

Si feu un repàs de la història dels diferents governs municipals liderats per l'actual alcaldessa, us n'adonareu que, cada vegada que ha entrat a l'Ajuntament, com a Partit Socialista en solitari o acompanyada d'ICV o d'altres, s'ha dedicat a intentar denunciar als qui havien liderat els governs anteriors i, si per això, s'ha hagut d'emportar per davant a altres persones o funcionaris, no li ha importat pas. Va passar als anys noranta, amb querelles criminals contra l'Alcalde que la va precedir, i de revot contra l'arquitecte municipal i la Secretària, amb absolució final per a tots, i va tornar a passar al 2012 aprofitant-se d'una suposada actitud especulativa d'una entitat bancària per la contractació pel govern anterior del ja famós SWAP. I en aquest cas, va tornar a rebre, no només l'anterior Alcaldessa, sino, novament la Secretària (la mateixa que ja ho va patir als anys noranta), la interventora i el gerent.
 
Suposo que no cal que torni a explicar la història d'aquell SWAP al que l'Ajuntament s'hi va veure abocat com a conseqüència d'haver hagut d'atendre, sense possibilitat de més demora, el pagament de més de nou-cents mil euros per l'execució d'una sentència sobre el barri de Montjuïc dictada l'any 2005 per una flagrant mala gestió urbanística, als quals s'hi van haver d'afegir més de tres-cents mil euros més d'interessos pel retard en el seu compliment. Per tant, un govern que entra al 2007, es veu en la necessitat d'abonar aquests imports, que només pot disposar d'una pòlissa de crèdit de nou-cents mil euros, que en necessita més i que el banc li exigeix que només pot prestar-li els diners si contracta un producte financer com aquell per quatre milions d'euros, agrupant diversos crèdits ja existents en un de sol.
 
La situació econòmica del moment, va fer que aquesta contractació resultés molt aventatjosa per a les arques municipals. I això va ser així, fins que la tendència en els tipus d'interès va baixar de forma estrepitosa, i és, aleshores, quan el ple municipal acorda l'anul·lació, amb el suport de totes les forces polítiques, d'aquell producte, al mateix temps que també es decideix posar en coneixement de la Fiscalia el producte en sí, per tal d'esbrinar si per part de l'entitat bancària s'havia actuat de forma irregular o especulativa en abús de Dret.
 
Però, a l'Alcaldessa i al PSC els van faltar cames per denunciar, sobretot, a l'anterior alcaldessa, el gerent, la secretària i la interventora. Quan ho vam saber, vam exigir explicacions al ple. La resposta per part d'alcaldia va ser negar que s'hagués interposat cap denúncia. I quan els vam demostrar que, efectivament, la denúncia penal existia, davant l'estupefacció dels altres grups del Govern, van haver de reconèixer la veritat, excusant-se en qüestions legals, que no van fer altra cosa que posar en evidència la seva manera de fer política, d'actuar amb rancúnia i sempre amb voluntat destructiva cap al seu adversari polític.
 
La Sra. Padrós debia pensar que tot plegat s'allargaria i que arribaria a les eleccions podent dir que aquell, aquella i el de més enllà estaven imputats per un jutge per qüestions urbanístiques. Van negar haver denunciat, i es van personar com acusació particular. Si no en tenien prou, quan la Jutgessa de Sabadell va decretar l'arxiu per entendre que cap dels tres delictes que es pretenien imputar: Falsificació de documents, malversació de cabdalts públics i prevaricació, tenien raó de ser ni de lluny, el que van fer és recórrer contra aquella interlocutòria, partint de la base que ni el Fiscal hi va veure elements d'incriminació. No tenint-ne prou, davant del segon arxiu per part de la Jutgessa, decideixen interposar  (l'Ajuntament) Recurs d'Apel·lació contra aquella resolució. I, ràpidament i sense més dilacions, l'Audiència Provincial de Barcelona ho ha arxivat de forma definitiva sense possibilitat de més brutícia política com la que sempre ha perseguit aquest govern.
 
El tema s'ha acabat. S'ha arxivat definitivament i ja res més poden fer al respecte. Sí que, estem en condicions d'assegurar, que l'actual govern ha gastat més diners en advocats i procuradors que no pas els que van suposar d'interessos el famós SWAP.
 
Felicitem a tots els que se n'han tornat a sortir de l'enèssim intent de judicialitzar qualsevol cosa de l'adversari polític. Que torni la tranquil·litat a les seves cases i famílies. I esperem, de veritat i d'una vegada per totes, que aquestes males pràxis s'esborrin d'una vegada de la vida política d'aquest poble. I, entre altres coses, perquè això sigui així, cal que entre tots ho canviem a les properes eleccions del mes de maig. El poble no es mereix governants rancuniosos i que fan de l'odi una directriu política. Calen noves formes i que imperi el diàleg i el consens. S'acaba una etapa i ens n'haurem de felicitar!
 



This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com