dimarts, 24 de febrer del 2015

FELICITEM-NOS PEL NOU PLA LOCAL D'EDUCACIÓ (EDUCA 16)

Ahir, a l'auditori de can Cortès, es va presentar el nou Pla d'Educació Local de Palau-solità i Plegamans, Educa 16. I, com no pot pas ser d'una altra manera, hem de felicitar al Regidor Joan Carles Tinoco per la seva feina, dedicació, predisposició al diàleg i implantació d'un sistema absolutament transversal de treball en l'elaboració del pla en qüestió.
 
Aquest Pla Local, iniciat ara fa gairebé tres anys, després de l'aprovació definitiva d'un altre, que és el Pla Local d'Educació Permanent, iniciat per l'anterior Govern amb el Regidor Josep Maria Serravinyals al capdavant, ja en aquell pla s'expressava la necessitat imperiosa de culminar tot aquest procés de planificació en l'àmbit educatiu, amb un pla d'Educació com aquest que abarqués tot un cicle educatiu de setze anys. Però, que en tot cas, ha d'anar molt més enllà de setze anys del que s'entén com a estudis obligatoris i/o reglats.
 
La gran feinada iniciada durant l'anterior legislatura, va continuar amb l'actual regidor que, gràcies al seu taranà dialogant, al menys en aquest terreny, ha fet que s'hagi pogut treballar en equip de forma transversal i incloent-hi a tota la comunitat educativa: directors dels centres educatius, mestres, pares, alumnes, entitats vinculades al món de l'ensenyament així com els diferents grups polítics amb representació al consistori palauenc.
 
El fet que, tant l'anterior com l'actual regidor de l'àrea, siguin persones estretament vinculades al món de l'Ensenyament, ha fet que tot plegat s'hagi pogut dimensionar en la seva justa i fonamentada mesura.
 
Amb tot, cal dir que, sense la predisposició, el personal, els tècnics i els recursos materials i econòmics proporcionats per la Diputació de Barcelona, tant pel que fa al Pla d'Educació Permanent previ com al Pla d'Educació Local presentat ahir, no hauria estat pas possible arribar a poder disposar d'una eina tant i tant valuosa com aquesta. També s'ha de tenir molt en compte, que el personal adscrit a l'àrea d'Ensenyament de l'Ajuntament era d'una sola Tècnica a mitja jornada, que es va trobar l'anterior govern, i que va passar a jornada completa, per tal de poder tirar endavant els projectes endegats. La falta de natalitat i per tant, d'assistència de nous alumnes a les escoles gressol municipals, va fer que algunes educadores s'haguessin de distribuir en diferents departaments de l'Ajuntament, comportant això que, a hores d'ara, siguin dues les Tècniques que treballen a temps complert a la regidoria d'Educació. Per tant, entre la grandiosa aportació de la Diputació de Barcelona, amb el diputat de CiU Gerard Ardanuí al capdavant, i l'actual personal municipal, és possible arribar a objectius impensables al 2007 quan el consistori només destinava una sola Tècnica d'Ensenyament a tres hores i mitja al dia a atendre tot el que es refereix a l'àmbit educatiu al nostre poble.
 
Finalment, permeteu-me dir que, no m'imagino cap regidor dels altres grups al govern (PSC i ICV) actuant amb la mateixa capacitat de consens, diàleg i transversalitat com ho ha fet el regidor Tinoco de la VdP-siP. Ja hem comentat que el fet de no estar "contaminat" per inhèrcies polítiques que només porten a l'intent constant de desqualificar a l'adversari polític, fa que la manera de fer sigui absolutament diferent a la dels seus companys al govern. Sort que l'han deixat treballar i fer en llibertat, i no li ha passat com al regidor Pedro Sánchez qui sí s'ha trobat amb constants entrebancs i malifetes de tota mena.
 
L'important però és el resultat; i aquí tenim ja una eina que hem de saber aprofitar i anar desplegant d'acord amb les seves previsions.
 
Per cert, una de les conclusions a les que s'arriba, d'acord amb aquest treball transversal, és que una de les principals necessitats més prioritàries d'aquest poble, és la construcció d'una piscina municipal!
 



This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com