dimecres, 4 de febrer del 2015

SENYORES PADRÓS I MARCUELLO: QUE SÓN VOLUNTARIS!

Mai m'hagués pogut arribar a imaginar que el sectarisme, la rancúnia i la capacitat de destrucció dels actuals responsables municipals cap a tot aquell que no els digui "sí senyor" a tot, pogués arribar tant extremadament lluny.
 
És evident que l'aposta decidida de l'anterior govern en molts àmbits del nostre poble, va fer que el govern Padrós es decidís a desfer tot el que va poder, i no ha estat fins als darrers mesos que, amb nervis, presses i improvització s'ha llençat d'una forma desaforada a executar obres a tort i a dret pensant-se que la gent no té memòria i que no sap valorar les coses en la seva justa mesura.
 
Davant la notícia de la creació d'una Comissió d'investigació i control de la nostra Policia Local, l'Alcaldessa, Teresa Padrós, i la seva regidora de Seguretat Ciutadana, Maria Àngels Marcuello, no han sabut reaccionar de cap més manera que, fent públic per la Ràdio que han obert un expedient administratiu a l'associació de Voluntaris de Protecció Civil de Palau-solità i Plegamans, focalitzant tots els seus atacs cap al seu president, Dani Ruiz, intentant fent veure que aquest incompleix amb el conveni subscrit entre l'Ajuntament i l'esmentada associació.
 
Com sabeu, durant l'anterior legislatura vaig apostar de forma molt decidida per protegir, potenciar i consolidar tot un grup de persones voluntàries (que vol dir que fan una enorme tasca d'assistència a la població sense rebre res a canvi i, evidentment, sense cap mena de remuneració), equipant-los en la mesura del possible, posant al seu abast tots els mitjans que els permetessin actuar en tota mena de situacions d'emergència i dotant-los del material necessari per fer factible la seva mai prou ben reconeguda i altruista tasca.
 
Es va fer un inventari detallat del material del que disposaven, es va aprofitar una motocicleta que la policia no volia perquè la poguessin utilitzar ells, es va adquirir un vehicle a molt bon preu al que ells mateixos li van instal·lar una cuba per actuar en situacions de petits incendis, i moltes altres avantatges que ara seria massa llarg d'explicar.
 
En aquestes condicions, els voluntaris es mostraven motivats i amb prou elements i dotació com per seguir prestant el gran servei que, malgrat tot, encara presten a la població palauenca.
 
La Regidora Marcuello, acompanyada del Regidor Abascal, van voler-se reunir el passat dia 23 de desembre amb els portaveus de l'oposició per tal d'informar-nos de tot un seguit de pressumptes irregularitats comeses pel president de l'associació dels voluntaris, Dani Ruiz. Informació que vam voler contrastar amb ells i que va quedar clarament desmentida de dalt a baix. És per això que tenim demanada una reunió urgent amb el Govern per tal de mirar de posar fi a tanta misèria política i deixar que aquests voluntaris puguin prestar el seu gran servei al poble sense més entrebancs.
 
Vam posar l'antiga caseta de la Creu Roja a la seva disposició, i vaig deixar signada la proposta de despesa per fer-hi la conexió elèctrica. Això al juny de 2011. Doncs, encara ara no s'ha realitzat la conexió! Disposen d'un conveni de col·laboració anual amb l'Ajuntament pel que reben sis mil euros l'any. Doncs, encara s'els deu tres mil del 2012, tres mil del 2013 i sis mil del 2014!
 
La història es remunta a la Festa del Voluntariat que va tenir lloc al desembre de 2008. Allà, en Dani va tenir la gosadia d'agraïr públicament el suport que com a regidor de l'àrea els vaig prestar fent-me pujar a l'estrada perquè els adrecés unes paraules. Això no ho han paït encara! En un ple d'ara fa dos anys, davant una pregunta que vaig formular a la regidora Marcuello sobre determinades desatencions observades cap als voluntaris en qüestió, va contestar-me que el president no complia, no acudien als llocs quan s'els cridava i que no acreditava suficientment les despeses. Aquest fet, va provocar que en Dani Ruiz, que ho escoltava per la Ràdio, entrés a la Sala de Plens, i en el torn de Precs i Preguntes fés tota mena d'aclaracions, deixant en ridícul i sense saber què dir a la regidora de Seguretat Ciutadana. Això va acabar de fer que, ara més que mai, el gran objectiu d'aquest govern, sigui acabar amb els voluntaris de Protecció Civil. Però, una de les coses que més en satisfan a hores d'ara, és haver aconseguit que el grup de voluntaris es constituïssin en associació. Això els deslligava del tot del consistori, amb qui només els uniria un conveni de col·laboració, però, sobretot, suposava que tinguessin accés, a partir d'aquell moment, a tota mena de subvencions públiques i privades per seguir portant a terme les seves activitats d'ajuda als altres en les millors condicions possibles.
 
Ara s'obren expedients informatius. Ens parlen de no justificació de les despeses, quan no és pas el Dani, sino el Jose, (Cobra) qui fa de tresorer i qui presenta totes les despeses a l'Ajuntament. S'els acusa d'apropiacions, d'utilitzar l'empresa d'ambulàncies en benefici propi, i de no sé quàntes coses més! Diria que aquesta no és la millor manera de protegir uns voluntaris que ho donen tot en situacions d'aiguats, d'incendis, de ventades, d'accidents, etc; i els qui els coneixeu ho sabeu!
 
No aconseguiran carregar-se ni l'entitat, ni al seu president ni enfrontar-los entre ells. Estan més units que mai, i ens tenen a nosaltres i a tot el poble al seu costat!
 



This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com