dilluns, 2 de febrer del 2015

A INSTÀNCIA DE CiU ES CONSTITUEIX UNA COMISSIÓ D'INVESTIGACIÓ I CONTROL DAVANT POSSIBLES IRREGULARITATS EXISTENTS A LA POLICIA LOCAL DE PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS

 

NOTA DE PREMSA

 

A INSTÀNCIA DE CiU ES CONSTITUEIX UNA COMISSIÓ D'INVESTIGACIÓ I CONTROL DAVANT POSSIBLES IRREGULARITATS EXISTENTS A LA POLICIA LOCAL DE PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS 

 

 

Els Sindicats UGT i CSIF han fet arribar als Grups municipals de l'oposició a l'ajuntament de Palau-solità i Plegamans, un seguit d'escrits i comunicats, que han posat en alerta davant la possibilitat que s'estiguin perpetrant un volum important de pressumptes irregularitats en el sí de la Policia Local. Per aquest motiu s'ha creat una comissió d'investigació.

 

El que es denúncia no és només problemes de convivencia i tensions greus entre diferents grups dins del cos policial, sinó situacions que podrien constituir delictes i faltes, algunes de les quals, sembla que ja es troben sota instrucció judicial.

 

Sense voler treure a la llum els fets concrets que s'hi exposen, sí que, des dels Sindicats en qüestió es posa de relleu, ja des del primer paràgraf del seu comunicat que:

 

"De tothom és coneguda la greu situació d'avançada descomposició en la que es troba actualment la Policia Local de Palau-solità i Plegamans. Els problemes que s'han anat acumulant en els darrers anys són molts i d'índole molt diversa, però tenen un nexe comú: han estat alimentats de manera sistemàtica per l'actual equip de govern amb una gestió impròpia de servidors públics . Únicament una petita part està en vies de solució perquè han acabat en instàncies judicials, que els estan instruint actualment".

 

Des del Grup municipal de Convergència i Unió, de forma conjunta amb els altres grups de l'oposició, vam presentar una moció al Ple municipal del mes de gener sol·licitant la creació d'una Comissió d'Investigació i Control de la Policia Local, formada per un representant de cada formació política al consistori palauenc, l'Alcaldessa, el Cap de RRHH de l'Ajuntament, el Cap de la pròpia Policia així com els delegats de personal dels funcionaris municipals. No fou necessàri incorporar la moció al plenari ja que, com així vam demanar des de CiU i ERC, es va constituir la Comissió esmentada el passat dilluns dia 26 de gener.

 

Des de CiU només pretenem conèixer amb exactitud i claredat el que està passant en el sí de la nostra Policia Local, conèixer-ne les causes, i en base a les conclusions que en el seu dia s'arribin, emprendre les accions necessàries per tal de depurar les responsabilitats que corresponguin així com trobar els mecanismes tant i tant necessaris per recuperar la tranquil·litat i motivació del cos perquè tornin a prestar el seu servei amb les millors garanties tal i com s'havia assolit fa quatre anys enrere.

 

Palau-solità i Plegamans, 2 de febrer de 2015.

 




This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com