diumenge, 3 de juny del 2012

FORA STOCKS

Avui, com ja fa forces anys que es fa per aquestes dates, l'Associació de comerciants de Palau-solità i Plegamans ha organitzat el Fora Stocks. Aquella fira al carrer en la que els diferents comerços de la vila posen les seves parades per posar a la venda tots aquells articles que, o bé per obsolets, per pertanyer a d'altres temporades, perquè ja no es fabriquen, etc, el seu preu resulta molt més que atractiu pel públic.
 
Aquest certàmen que s'ha anat consolidant al llarg dels anys, l'edició de l'any passat ja va poder-se ubicar a la zona de vianants del centre del poble amb un èxit sense precedents en comparació amb la seva antiga ubicació.
 
Com que qui ho organitza són els propis comerciants i no pas l'Ajuntament, aquests no han tingut pas cap dubte a l'hora de triar quin era el lloc més adequat per treure les botigues al carrer. Com que els comerciants el que cerquen són els llocs on creuen es pot atraure major nombre de clients, i no pensen pas en com fer el contrari d'algú altre, com sí els passa a l'actual govern municipal, no han dubtat en elegir el millor lloc pels seus interessos i, en general, pels del poble.
 
Llàstima del mal temps, però, en tot cas, amb un matí que s'ha aguantat perfectament malgrat la mica de pluja a primera hora, l'afluència de persones al llarg del matí ha estat massiva i les compres realitzades poden considerar-se com a molt satisfactòries.
 
M'alegra observar com quan, qui no està contaminat per sectarismes polítics extranys,fa les coses fàcils aplicant només la més elemental lògica i el sentit comú.
 
Només cal fixar-se en la reacció de l'Alcaldessa Padrós durant el ple del passat dijous, quan, a preguntes del regidor Sr. Zambrana sobre algunes queixes de comerciants en relació a la ubicació dels botiguers del poble a la nova zona de l'antiga granja de can Linares durant el Mercat Medieval del passat cap de setmana, només va saber reaccionar irada dient: que potser el Sr. zambrana havia parlat amb l'únic comerciant que no n'estava satisfet! Tots sabem les queixes dels que hi eren, i, potser només cal observar els que no hi eren respecte de l'any passat.
 
Deixem que s'imposi el seny i no la pura visceralitat política, i les coses sortiran bé. Fem que les activitats vagin on és la gent i no a la inversa. Tot serà diferent i no ens caldrà tanta politiqueria de vol gallinaci!